Senast lagen drabbade samman slutade det med seger för Torpa AIS efter ett sent avgörande. Nu är hemmalaget suget på revansch. Höstmörkret har sakta men säkert börjat dra in över ydreskogarna och kylan gör sig påmind, men det finns fortfarande ljuspunkter att se fram emot.

På söndag den 2/9 är det nämligen dags för årets andra och därmed också sista Ydrederby mellan Asby IF och Torpa AIS.

- Nervositeten börjar komma, säger Simon Edefors, en av Asby IF:s tränare. 
Nu är det er tur att stå som arrangör för det sista Ydrederbyt för säsongen, hur är känslan?
- Helt okej, förväntningarna och förhoppningarna finns där. En lockande tanke är att kunna knipa en poäng eller i bästa fall alla tre, säger Simon som samtidigt medger att gästerna nog får gälla som favoriter. 
Men Simon är ändå hoppfull inför matchen.
- Kanske kommer första förlusten för dem i jakten på divison 5.
Torpa AIS har hittills inte inkasserat en enda förlust i seriesammanhang och det var efter det senaste mötet lagen emellan som deras lyft i tabellen tog sin början.
Hur ser du på den matchen?
- Tung, mycket tung. Det var en halvtråkig och ganska snäll match, där Torpa var lite hetare. Men vi var nära att kriga till oss en poäng. Det sena, och som vi tycker tveksamma, slutet har satt prägel på säsongen.
Han lyfter fram att det för Torpa bara har rullat på efter den matchen medan de själva tyvärr inkasserat en hel del uddamålsförluster.
- Men nu är det dags att resa sig.
Sist men inte minst, vad krävs av er för att kunna rubba ett formstarkt Torpa AIS?
- Det krävs att vi är där och redo för fight i 90 plus. 
Simon lyfter även fram en annan sak som en av deras nycklar.
- Pressen ligger ju på Torpa, tror det här är nyckelmatchen för deras del. Men som alltid, ett derby är ett derby och tabelläget spelar kanske inte så stor roll här.
Simon inflikar även att det enligt ryktet har framgått att två goa derbykaraktärer saknas i Torpa. Något som kanske kommer att sätta en annan prägel på matchen.
- Men det finns säkert andra som står upp för sitt lag och då är vi inte sena med att svara.
 
Matchen spelas sön 2/9 på Bryggvallen, Asby
Avspark: kl 12:00