Det är mer än fyra år sedan Lorans Al Khalaf kom till Österbymo och tog över Pizzeria Capri. Drömmen om att få större lokaler och kunna utöka utbudet med svensk husmanskost, har han haft nästan lika länge. Vägg i vägg med den första pizzerialokalen låg förut den gamla polisstationen där han såg sitt hopp. 

Men renovering och iordningställande av lokalen fick vänta på grund av andra kostsamma projekt i kommunen såsom bygget av nya skolan i Hestra och utbyggnation av skolan i Österbymo. Efter turerna kring Ydre Wärdshus som länge stått tomt som matservering, kunde Lorans och hans medarbetare Ahzar Hamo i veckan äntligen flytta in där istället. 

Det är en mycket glad och tacksam Lorans som i och med flytten startat Aktiebolag och bytt namn till Ydre Wärdshus restaurang, pizzeria & pub. 

Artikelbild

| Lorans Al Khalaf tar emot lunchbeställningar.

– Ydre kommun har varit med mig hela vägen och stöttat och peppat. Kunderna har varit fantastiska och förstående de också och utan alla dem hade jag aldrig nått hit.

Det har dock varit ett stort problem längs vägen och det är att finna en kock. Han vill kunna servera svensk husmanskost utöver pizzor, kebab med svenskt kött, lite a la carte, sallader och hamburgare. 

Han frågar alla sina kunder om de känner en kock som vill laga svensk mat på heltid och kunna vara med på lite festkvällar och evenemang framöver i den nya lokalen. Än letar han och hoppas det löser sig. 

– Har jag bara kocken klar så behöver jag anställa en eller två personer till, säger Lorans hoppfullt.

Artikelbild

| Anna-Karin Gustafsson

Det blir ingen hotellverksamhet i nuläget i hans regi. 

 Vi tar ett steg i taget, men längre fram kanske, avslutar den glade restaurangägaren. 

Artikelbild

| Azhar Hamo och Lorans Al Khalaf i pizzerians nya lokaler.

Kunderna börjar strömma in på lunchen, wärdshuset lever igen.