På biblioteket i Österbymo kunde man gå på vernissage och se Bobo Hermanson och Ellen Beinös tavlor på en ny utställning. 
– Ellen har alltid varit i kulturen, så jag ville visa upp det, säger Bobo som är tidigare bildlärare till Ellen. 
Bobos idé om att ha en utställning tillsammans nappade Ellen direkt på och nu hänger tavlorna på utställningen.
Artikelbild

| Charlotte och Björn Nordin

Den pensionerade bildläraren Bobo och den 19-årige gymnasieeleven Ellen har varit goda vänner under många år och båda tyckte det lät roligt att göra något tillsammans. Ett gemensamt intresse förutom målandet är att hitta på små hyss. I personalrummet på Kulturskolan fanns en grön plastlåda med etiketten ”Bobo och Ellens äckliga gamla kåldolmar”. I den fanns de två konstnärernas godisgömma.
När Bobo får frågan om vad som inspirerar hans konst skrattar han.
– Jag vet inte vad jag håller på med.
Han tycker om att bygga upp fantasivärldar och nya dimensioner. Ett favoritmotiv är gulgröna narrar i öken. Ibland lägger han till ett och annat bältdjur för att krydda till det hela.
Artikelbild

| Charlotte och Björn Nordin

– Fantasin får skena iväg, jag begriper det inte själv.
Ellen föredrar att skapa konst som är förankrad i verklighet. Hennes tavlor är gjorda i akvarell och akryl och föreställer kända personer som påverkat henne på ett eller annat sätt. Det roligaste med utställningen tycker hon har varit att få jobba och måla fram ett resultat.
Artikelbild

| Charlotte och Björn Nordin

–Ellen har jobbat stenhårt, säger Bobo.
De blev båda nöjda med slutresultatet. På vernissagen framfördes musik av Emelie Andersson och Iris Skillermark som tilldelats kulturstipendier från Björn Gustafssons minnesfond. 
Artikelbild

| Charlotte och Björn Nordin

Utställningen pågår under hela september månad.
– Jag är imponerad över mig själv, över allt jag sålt, säger Ellen
Artikelbild

| Charlotte och Björn Nordin