På lördagen den 27:e oktober avgörs det vilket lag som tar klivet upp i division 5, Torpa AIS, Gripenbergs BK eller Norrahammar IK. 

Division 6 lagen Torpa AIS och Gripenbergs BK har stått för strålande säsonger, där de slutat på en andra respektive tredjeplats i sina serier. Division 5 laget Norrahammar IK däremot, kommer från en tuff säsong, där allt inte riktigt stämt i deras spel och tvingas nu till kval för att behålla sin plats i division 5. 

Trots att Torpa AIS och Gripenbergs BK gick miste om en direkt uppflyttning, finns chansen fortfarande kvar, detta genom kvalificering via kvalspel.

Förutom Torpa AIS, Gripenbergs BK samt Norrahammar IK, spelar även division 6 laget Bottnaryd/Wallgårda i samma grupp.

Efter två spelade omgångar, står Torpa AIS som ledare av gruppen på 6 inspelade poäng, då man lyckats besegra såväl Norrahammar IK som Bottnaryd/Wallgårda. Bakom Torpa AIS i tabellen skuggar Gripenberg och Norrahammar med 3 poäng vardera.

På lördagen spelas två matcher, Torpa AIS möter Gripenberg medan Norrahammar tar emot Bottnaryd/Wallgårda.

För Torpa AIS del, så räcker det med att spela lika mot Gripenberg för att säkra uppflyttningsplatsen, medan Gripenberg liksom Norrahammar måste vinna för att avancera.

På lördagsmorgonen beslutades att Torpas match flyttas från Torpvallen till Bredstorp IP i Tranås på grund av snö. 

Matchstart kl 14:00