Tidigare i år greps och anhölls en Kindabo i 30-årsåldern misstänkt för tre fall av våldtäkt. Några dagar senare beslutade åklagare att häkta honom misstänkt för våldtäkt. Övergreppen ska ha skett under hösten 2018 och fram till i sommar i år. Nu har mannen, som förnekar brott, dömts vid Linköpings tingsrätt till tre års fängelse. Under förhandlingarna i rätten var ett tiotal vittnen kallade.

Tingsrätten skriver i domen att mannen ska dömas för tre fall av våldtäkt i enlighet med åtalet, men att gärningsbeskrivningen i åtalspunkt ett inte är styrkt i alla delar men att gärningarna inte kan anses som mindre grova. Under två av våldtäkterna använde, enligt domen, mannen våld, då han bland annat slagit offret, bundit offrets händer och fötter och tagit strypgrepp på offret.

Tingsrätten skriver vidare i domen att minimistraffet för våldtäkt är två års fängelse, men att det är försvårande då våld har använts vid två av gärningarna. Brottets sammanlagda straffvärde motsvarar fängelse i tre år och med hänsyn till brottets art och höga straffvärde är det uteslutet med någon annan påföljd än fängelse och tingsrätten mäter straffets längd till tre år.

Mannen, som ska stanna kvar i häktet till dess att domen vinner laga kraft, ska betala 200 000 kronor till brottsoffret, där 180 000 kronor är kränkningsersättning och 20 000 kronor är ersättning för sveda och värk.