Efter en månad – nämnden fortfarande utan ordförande

I snart en månads tid har vård- och omsorgsnämnden i Kinda varit utan ordförande. "Förhoppningsvis väljs en ny så snart som möjligt", säger vice ordförande Risto Laine (S).

Vård- och omsorgsnämndens vice ordförande Risto Laine (S) håller, i avsaknaden av en ordförande, ihop nämndens arbete. "Skapar trygghet", menar förvaltningschefen Ida Björkman.

Vård- och omsorgsnämndens vice ordförande Risto Laine (S) håller, i avsaknaden av en ordförande, ihop nämndens arbete. "Skapar trygghet", menar förvaltningschefen Ida Björkman.

Foto: Dennis Petersson/bildmontage

Kinda kommun2021-01-29 13:00

Det är han som sedan den 5 januari, när Kindapolitikern Lars Karlsson (L) avsade sig alla sina politiska uppdrag, tillfälligt har tagit över nämndansvaret. Planen var att en ny ordförande skulle ha valts av kommunfullmäktige (KF) den 25 januari – men så blev det aldrig. Nu, om allt går som planerat, ska en ordförande stå redo efter måndagens extrainsatta KF-möte.

Har turerna kring er ordförande ställt till det i nämnden?

– Under den här korta tiden sedan han hoppade av har det nog inte påverkat så mycket – hur det blir framåt går inte att svara på. Ordföranden är ändå ganska betydelsefull, det är den som leder vårt arbete och är drivande, och vi vet ju inte vem det är som ersätter honom än, svarar Laine.

Vad blir det viktiga i en ny ordförande?

– Jag kommer ju att tillhöra minoriteten framöver så jag ska väl inte recensera majoriteten tänker jag.

Vård- och omsorgsförvaltningens chef Ida Björkman förklarar att ordförandens avhopp påverkat arbetet i verksamheterna minimalt då de politiska riktlinjerna för 2021 redan har beslutats.

– Som förvaltningschef hade jag ett mycket bra samarbete med den tidigare ordföranden, vilket jag upplever att jag har också med presidiet och nämnden som helhet. Vice ordförande håller ihop nämnden för stunden och det skapar lugn och trygghet för förvaltningen. Jag ser fram emot att skapa en god samarbetsrelation också med kommande nämndsordförande, skriver hon i ett mejl till oss.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!