Inför M-stämman: Partiet kräver tuffare tag

Moderaterna vill ha mer lag och ordning, strängare straff och kunna underlätta för avlyssning och visitering.

Anna Nilsson, förbundsordförande, ser fram mot moderaternas partistämma i Västerås kommande helg.

Anna Nilsson, förbundsordförande, ser fram mot moderaternas partistämma i Västerås kommande helg.

Foto: Rikard W Larsson/arkiv

Östergötland2019-10-15 12:00

– Förhoppningsvis kommer vi fram till många kloka saker i den här mellanvalsperioden. Eftersom vi lämnat alliansen har vi dessutom mer tid att ta ut svängarna och egna oss åt vår egen politik, säger Anna Nilsson, förbundsordförande och tidigare oppositionsråd i Valdemarsvik.

Tolv ombud från Östergötland deltar på moderaternas partistämma i Västerås den 17–20 oktober. Totalt 219 är kallade. Östgötamoderaterna kommer bland annat att driva frågor om utreseförbud vid misstanke om bortgifte och könsstympning efter domstolsbeslut, förlängd preskriptionstid för brott, ändrat grundavdrag för pensionärer och lågavlönade, utreda aktiv dödshjälp, offentlig upphandling av mat utifrån minimikrav, utökade möjligheter till skyddsjakt på dovhjort och vildsvin, avskaffandet av strandskyddet, nej till tvångsanslutningar till kommunalt vatten och avlopp samt utvisning för brott som ger mer än sex månaders fängelse för personer med uppehållstillstånd.

– En fråga som det sannolikt blir debatt om gäller anonyma vittnen. Här är vi inte överens inom partiet. Samma fråga var med på stämman för två år sedan då förslaget röstades ned, men nu är frågan tillbaka igen. Allt handlar om tuffare tag mot grovt kriminella,  utvecklar Anna Nilsson.

Östgötamoderaterna ställer sig bakom partistyrelsens förslag om slöjförbud, icke medicinsk motiverad omskärelse av pojkar, böneutrop och public service.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!