– Det är en höjdpunkt på året. Det är jätteviktigt att belöna och lyfta dem som jobbar i branschen, säger Rosie Hall i Linköping Handel.

Hon pekar på att handeln genomgår stora förändringar, med e-handeln och att det då är betydelsefullt med fest och prisutdelning.

Fackförbundet Handels är en av dem som delar ut pris på Handelsfesten. Ombudsmannen Carina Tollman är inne på samma spår som Rosie Hall:

Artikelbild

| Rosie Hall, Linköping handel.

– Det är roligt att få sätta dem som jobbar i handeln på kartan. Man behöver uppmuntras och se möjligheterna att växa. Vi vill behålla våra medlemmar i branschen länge. Vi tror att man gör det genom att till exempel minska deltidsanställningar, säger Carina Tollman.

Mediekoncernen NTM är en av parterna bakom Handelsfesten. Jessica Stille, chef för Mötesfabriken som ägs av koncernen, deltagit i en ansiktslyftning av det som var Handelsgalan. Nu ska den även vända sig till en yngre publik.

– Vi har gjort om den till en fest, och tagit bort middagssittningen. Tanken är lite mera mingel med god mat och underhållning. Eftersom vi vet att många betalar privat halverade vi också priset, säger Jessica Stille.