Måns bets av mus i sängen: "Skrek hysteriskt"

1-åriga Måns vaknade och skrek, men att det fanns en mus under täcket hade föräldrarna aldrig kunnat föreställa sig.

15 månader gamla Måns fick en ovälkommen gäst under täcket natten till tisdag.

15 månader gamla Måns fick en ovälkommen gäst under täcket natten till tisdag.

Foto: Julia Djerf

Boxholms kommun2019-12-05 05:30

– Måns vaknade och skrek hysteriskt, så jag gick in och klappade honom på ryggen så att han lugnade sig, berättar mamma Matilda Petterquist ett drygt dygn efter musmardrömmen natten till tisdagen.

Men 15 månader gamla Måns vaknade snart igen och flyttades då från spjälsängen till föräldrarnas dubbelsäng i ett annat rum.

– Nu efteråt kan jag få väldigt dåligt samvete för att jag inte lyfte upp honom direkt.

Men vem hade kunnat ana? Plötsligt hör Matilda ett märkligt ljud och går upp ur sängen för att se efter. På golvet ligger en mus och tuggar på en av Måns nappar.

– Jag skrek bara "fånga musen!" till min man Jonas som hämtade ett skohorn i metall. Jag stod mest och skrek och pekade medan han jagade musen.

Musens eskapad blev efter en intensiv musjakt kortlivad, precis som familjens sömn den natten. I Måns säng hittade Matilda och Jonas musbajs, likaså i en klädkammare där de tror att musen kan ha tagit sig in genom ett litet hål i taket. På Måns händer och armar lämnade den oinbjudna gästen flera små bitmärken.

– Jag visade upp såren på barnavårdscentralen som konsulterade en läkare, men musbett var inget de var vana vid. Nu ska vi hålla koll så att såren inte blir infekterade, säger mamma Matilda.

Varför musen gått till attack under täcket förblir ett oförklarligt mysterium.

– Det var väl tur i oturen att det hände Måns och inte hans äldre syskon, de hade fått men för livet. Inatt när Måns vaknade så hämtade jag honom direkt.

Nu har mamma Matilda Petterquist satt för det lilla hålet i garderoben så att Måns kan sova i sin säng igen.
Nu har mamma Matilda Petterquist satt för det lilla hålet i garderoben så att Måns kan sova i sin säng igen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!