M-veteran kliver av från politiken

Efter flera mandatperioder lämnar Kenneth Axelsson (M) politiken. "Jag känner av stress i kroppen och vill sortera lite", säger han.

Kenneth Axelsson (M) har brunnit för de sociala frågorna och varit engagerad i svåra personärenden. "Det har legat mig varmt om hjärtat. Jag har lärt mig mycket om människor", säger han.

Kenneth Axelsson (M) har brunnit för de sociala frågorna och varit engagerad i svåra personärenden. "Det har legat mig varmt om hjärtat. Jag har lärt mig mycket om människor", säger han.

Foto: Lotta Willsäter

Åtvidaberg2019-11-30 15:00

I september lämnade Kenneth Axelsson sin plats i fullmäktige. 

– Jag har hög arbetsbelastning och vill inte slitas mellan två saker, sa han och uppgav att han skulle behålla sitt uppdrag i den sociala myndighetsnämnden, som hanterar personärenden, exempelvis tar beslut om placeringar och vård av unga.

Nu väljer Axelsson att lämna nämnden.

–  Jag har verkligen brunnit för de sociala frågorna, men även om man bara sitter i nämnden så tar det mycket tid. Man behöver vara med i partigruppens arbete. Jag känner mig otillräcklig och stressad. 

Som entreprenör och egen företagare med 25 till 30 anställda tänker Kenneth Axelsson fokusera på sina företag, och på sig själv och sin familj. 

–  Jag behöver lugn och ro. 

Kenneth Axelsson har varit politiskt engagerad under flera mandatperioder, och bland annat varit vice ordförande i vård- och omsorgsutskottet. Han har haft plats i det sociala myndighetsutskottet, och nu senast i det sociala myndighetsnämnden, där han var tredje vecka har han varit ansvarig politiker för den sociala jouren. 

–  Ibland har vi haft riktigt svåra ärenden. Jag har sett hur människor kommit tillbaka efter placeringar och att det gått jättebra. Men också sett att det inte gått rätt, då har man fått göra det bästa utifrån de lagar som styr. 

Moderaterna tar i kommande vecka beslut om vem som föreslås efterträda Axelsson. 

Har du några råd till den det blir? 

–  Var lyhörd, våga ställ frågor och följ upp förvaltningens arbete. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!