Det har gått tre och ett halvt år sedan studieförbundet Bilda startade sin första Våga måla-kurs. Idag finns fyra grupper, med sammanlagt 38 kursdeltagare.

– Det finns inga krav här, det behöver inte bli något, säger Britta Augander som lett cirklarna genom åren.

Men nog har det blivit något och mycket mer är under skapande. Högar med akvareller, akryler och ark målade i olika tekniker ligger framme när den ursprungsgruppen samlas sista gången för terminen. Av de elva deltagarna har sex varit med sedan starten.

Artikelbild

| Birgitta Lindholm har ett tips till den som vill måla björkstammar. "Riv ur remsor ur Corren".

Birgitta Lindholm är en av dem. Hon doppar sin pensel i svart akrylfärg och lägger små skira grenar till sin duk med en björkdunge i vinterskrud.

– Det är helt underbart att komma hit och uppleva avkoppling, glädje och gemenskap. Jag längtar efter våra träffar, säger hon.

Den som går nära duken ser att björkstammarna inte alls är målade. Det vita på stammarna varvas med ett bekant typsnitt.

– Jag har rivit ut dem ur Corren, förklarar Birgitta.

Artikelbild

| Målar och samtalar. Kalle Svensson, Berit Heimdal och Karin Storerkers Winberg håller småpratar medans de målar.

Runt bordet i Bildas lokaler fylls bordet med färger, penslar, svampar, trasor, papper och dukar. Teknikerna är många, liksom uttrycken. Några lägger den sista touchen över sina verk.

I januari ger sig gruppen iväg till biblioteket i Kisa för en egen utställning, som inleds med vernissage den 5 januari och pågår till och med den 5 februari.

Artikelbild

| Vivan Svensson testar nya skarpa färger, medan Bosse Andersson håller sig till akvarell.

– Det ska bli kul att visa vad vi gör i vår grupp och hur långt vi kommit. Vi målar alla olika och kommer visa olika tekniker, säger Vivan Svensson.