Vardagen tillbaka i Rejmyre: "Så stolta och så nöjda"

Skogsröjets 15-årskalas är över. "Dagiset har öppnat igen. Jag går här med en sopkvast och snyggar till lite, men det är öde och tyst. Vi har tömt hela området", säger festivalgeneralen Stefan Englund.

Skogsröjets 15-årsjubileum är över. "i är så stolta och nöjda. Vi hade knappt 15 000 personer här under de tre dagarna", säger festivalgeneralen Stefan Englund.

Skogsröjets 15-årsjubileum är över. "i är så stolta och nöjda. Vi hade knappt 15 000 personer här under de tre dagarna", säger festivalgeneralen Stefan Englund.

Foto: Mats Willner/Mikael Grip

Rejmyre2022-08-01 15:38

Röjmyre har blivit Rejmyre igen. 

undefined
Festivalgeneralen Stefan Englund kan se tillbaka på ett lyckat 15-årsjubileum av rock´n´roll i Skogsröjet.

Vardagen och lugnet är tillbaka, när vi pratar med festivalgeneralen Stefan Englund. Tälten, husvagnarna och husbilarna har – tillsammans med artisterna och musiken – lämnat området.

Har du sovit gott?

– Ja, jag har det. Jag har inte sovit mycket, men bra.

Vad var det första du gjorde, när söndag blev måndag?

– Jag tryckte på snoozeknappen för första gången på två veckor och unnande mig en kvart till i sängen. 

undefined
Doro var en av få kvinnliga artister på Skogsröjets två scener, men hon tog även ton på Grand i Norrköping.

Den bästa historien från de här dagarna?

– Det finns många, men är lite speciell och så mycket Skogsröjet. Vi hade artisterna boende på Grand i Norrköping. När Michael Monroe kom dit så mötte han lite folk från andra band i lobbyn. Han kopplade in sin telefon, drog igång musiken och började spela på sitt munspel. Han ringde Doro, som kom ner från sitt rum och hon började sjunga. Det var en mäktig stämning och känsla. Det var helt sjukt.

Publiksiffran?

– Vi slog inte rekord, men vi är så stolta och nöjda. Vi hade knappt 15 000 personer här under de tre dagarna.

Några problem?

– Vi fick nätverksbortfall i våra serveringar på torsdagskvällen. Det får inte hända på en festival. Alla transaktioner måste registreras och vi måste kunna lämna ut kvitton, men det blev lite strul den kvällen och våra besökare fick vänta länge på att få sin öl. Det blev stressigt, men vi lyckades bygga en bar extra under natten och fixa till nätverket.

undefined
Joey Tempest och Europe satte känslorna i spinn.

Ditt bästa minne av Skogsröjet 2022?

– Vår barpersonal fick en tuff start med tanke på strulet på torsdagen. De fick en massa orättvis kritik, men som de kämpade på... Vi hade ett peptalk efter torsdagen, där vi lovade att allt skulle vara fixat till fredagen. Vi lyckades med det och de tog hem festivalen på ett suveränt sätt.

Favoritlåt?

– Jag gick och satte mig på en sten bakom stora scenen och lyssnade på Europe. När de drog igång "Carrie" och man hörde allsången... Det var starkt.

Skogsröjet 2023?

– Vi säger alltid "om vi kör nästa år" och "orkar vi ett år till". Vi får återkomma. Vi får sätta oss i styrgruppen och fundera.

undefined
Folkfesten i Röjmyre.

...men du har väl någon drömbokning?

– Om jag får drömma fritt? Judas Priest den enda dagen och Deep Purple den andra dagen – kryddat med lite mer 1980-tal.

Vad önskar du dig, till sist, mest av allt just nu?

– Att Putin kommer på andra tankar och vi får fred i världen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!