Sex nya band klara för Skogsröjet

Rejmyre musikförening, som arrangerar hårdrocksfestivalen Skogsröjet, blåste på fredagsförmiddagen på med sex nya bandsläpp. Dessa är Saxon, Hardcore Superstar, Mustasch, Scar Symmetry, Emotional Fire och Rawfish.

Brittiska Saxon kommer tillbaka till Skogsröjet i Rejmyre i sommar.

Brittiska Saxon kommer tillbaka till Skogsröjet i Rejmyre i sommar.

Foto: Kenny Johansson

Rejmyre2023-02-20 08:40

Saxon har gästat Skogsröjet tidigare. Bandet bildades i Storbritannien 1976. Sångaren Biff Byford och gitarristen Paul Quinn är de två originalmedlemmarna som finns kvar i bandet. Deras populäraste låt på Spotify är "Princess of the night" med mer än 33 miljoner lyssningar.

undefined
Hardcore Superstar med sångaren Jocke Berg i högform.

Hardcore Superstar, från Göteborg, räknar arrangören som ett riktigt husband. Hardcore Superstar har spelat på de flesta "Skogsröj".

Ett annat stort svenskt hårdrocksband från Göteborg är Mustasch. Ralf Gyllenhammar är namnet på den karismatiske sångaren och gitarristen som helt formerat om sitt band i år. Det är tre fjärdedelar från bandet Bonafide som finns med i den nya konstellationen. Kända låtar med Mustasch är "Double nature", "Bring me everyone" och "Thank you for the demon". Deras cover av Hasse "Kvinnaböske" Anderssons "Änglahund" har nått över elva miljoner lyssningar på Spotify och är deras näst mest populära låt där. 

undefined
Lars "Lerta" Palmqvist (tvåa från vänster) och Roberth "Robban" Karlsson (trea från vänster) i Scar Symmetry framför storpublik vid en spelning i USA. I sommar gästar de Skogsröjet.

Avestabandet Scar Symmetry frontas av två Finspångsprofiler med Lars "Lerta" Palmqvist på sång och den growlande Roberth "Robban" Karlsson.

Kring jul släppte Skogsröjet ett antal band. Där märks Airbourne, från Australien, som jämförts med tidiga AC/DC. Liksom AC/DC är grundarna ett brödrapar. Joel och Ryan O’Keeffe heter bandets grundare och huvudsakliga låtskrivare. De startade Airbourne 2001. Bandet är känt för sina livliga liveframträdanden. Deras "Runni´n Wild" har över 95 mijoner lyssningar på Spotify. 

undefined
Sweet, med Andy Scott till vänster, gästar Skogsröjet 2023.

Sweet kämpade med Kiss om de svenska skivköparna på 1970-talet. Det finns väl ingen som inte hört "Ballroom Blitz" med klassiska introt "Are you ready Steve?" Deras "Fox on the run" har nått nästan 142 miljoner lyssningar på Spotify. Under åren har det funnits olika versioner av bandet. Sångaren och gitarristen Andy Scott är den som driver det nu enda existerande Sweet vidare och dyker upp på Skogsröjet i sommar.

undefined
Publik som gillar Saxon när de spelade på Skogsröjet för några år sedan.

Bland de band som varit klara sedan tidigare märks D-A-D, Kamelot, Gothard, Battle Beast och Slade. Det kanske inte är aktuellt mitt i sommaren men Slades "Merry Xmas everybody" har i skrivande stund 122,5 miljoner lyssningar på Spotify. "My oh My" är en annan känd dänga av det brittiska bandet som bildades redan 1966. 

Skogsröjet arrangeras i år 4–5 augusti, med smygstart den 3 augusti med en gratiskväll med akustiska spelningar. 

Saxon, Scar Symmetry, Sweet och Hardcore Superstar kommer alla till Skogsröjet i sommar.
Saxon, Scar Symmetry, Sweet och Hardcore Superstar kommer alla till Skogsröjet i sommar.
Karta: Rejmyre
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!