Livepremiär till slut för Squawk

Första skivan kom redan 2011. Nu är det äntligen dags för livepremiär för Squawk.

Squawk - redo för premiärspelning. Utan masker. På Palatset 8 november.

Squawk - redo för premiärspelning. Utan masker. På Palatset 8 november.

Foto: Press

Linköpings kommun2019-11-05 09:30

"Hemliga" men ändå välkända. Östgötasymbiosen Squawk har med högst ojämna mellanrum låtit tala om sig med sina skivsläpp, senast med "It´s all about commitment" som väckte en hel del uppmärksamhet när den kom förra året. Hård och stökig riffbaserad rock som fick vänner av den tyngre rocken från Knäckebrödhult till Tyskland, USA och Kanada att ta till superlativen. Manegen var krattad?

Nja, så enkelt funkar ju inte musikbranschen och så funkar definitivt inte Squawk som istället bytte trummis och började fila på en ny skiva. Nu är det dock äntligen dags. Med Linköpingssångerskan Åsa Tedebro (ex-Send no Flowers m fl) i spetsen  ställer sig den i övrigt vanligtvis ankmaskförsedda kvartetten på Palatsets scen på fredag 8 november.

– Det blir en superpremiärspelning. Det känns väldigt bra. Vi har repat både tillsammans och var för sig. Det kommer att bli bra det här, säger Magnus Hedin, basist och bandets grundare och motor tillsammans med Åsa Tedebro.

Och hur blir det med maskerna?

– Nej det blir inga masker, vi kör utan. Det blir för varmt annars. Sen om det verkligen är vi som står på scen kan man ju aldrig veta, skrattar Magnus Hedin.

I bandet ingår också gitarristen Richard Warldén och nye trummisen Petter Nordlund Lövgren.

Ni har aldrig spelat live tillsammans. Nervöst?

– Nej inte ett dugg. Det låter som det ska och som vi tänkt oss. Annars hade vi aldrig gjort det, Vi har också en Stockholmsspelning inbokad 28 november, säger Magnus Hedin.

Spelar på Palatset samma kväll gör också NoCebo som firar med releaseparty.

Karta: Palatset
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!