Sveriges Radio inleder stadsfesten med livesänd konsert

Konceptet P2 i Parken bjuder in orkestrar för att framföra klassiska verk runt om i Sverige. Nu kommer turen till Linköping – i vad som blir invigningen på stadsfesten.

Pernilla Eskilsdotter är programledare i P2. Evenemanget har varit i Linköping en gång tidigare, år 2019. 
"Vad jag minns hade vi en väldigt fin stämning och jättefin publik sist vi var där" säger hon.

Pernilla Eskilsdotter är programledare i P2. Evenemanget har varit i Linköping en gång tidigare, år 2019. "Vad jag minns hade vi en väldigt fin stämning och jättefin publik sist vi var där" säger hon.

Foto: Elisabet Bergquist

Linköping2022-08-23 19:30

Pernilla Eskilsdotter är programledare på P2 och kommer ta Linköpingsborna – och P2-lyssnarna – genom kvällen. Hon menar att evenemanget kanske blir en ögonöppnare för vissa. 

– Det här är ju en publik som kanske är nyfikna som kanske inte alltid hittar till symfoniorkestrar. Det är ju en otroligt maffig upplevelse att ha dem framför sig på det viset. Det är en sån enorm rikedom av instrument och klanger. 

undefined
Norrköpings symfoniorkester kommer till Borggården för att inleda Linköpings stadsfest. Den som kommer hit kan bidra till ljudbilden - konserten livesänds i radio.

Norrköpings Symfoniorkester står för musiken, ihop med solister från musikalscenen: Emmi Christensson och Peter Johansson.

– Det blir mycket klassiska hits och gobitar som många känner igen, säger Pernilla Ekilsdotter. 

Hur är känslan att inviga Linköpings stadsfest?

– Det är hur coolt som helst. Det är en ära både för den klassiska musiken och oss i P2 att få vara med och inviga hela festen.

Hur funkar det med publik i radio?

– Jag tror att Linköpingsborna applåderar och är med i konserten på ett väldigt positivt sätt. Publiken är viktig i det här. Det heter ju P2 i Parken och dit tar man med picknick, hundar och goda vänner. Hela den ljudbilden är en del av upplevelsen.

Är det här P2:s version av Musikhjälpen?

– Nja. Evenemanget möter lyssnarna i olika städer på gator och torg, där har vi en stor likhet. Men vi stänger inte in någon i en bur, säger Pernilla Eskilsdotter och skrattar. 

Konserten äger rum på Borggården onsdag 24 augusti kl 19-20.30 och direktsänds i Sveriges Radio P2. Fri entré.

Emmi Christensson är en av solisterna som kommer uppträda ihop med Norrköpings symfoniorkester under P2 i Parken.
Emmi Christensson är en av solisterna som kommer uppträda ihop med Norrköpings symfoniorkester under P2 i Parken.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!