Unik musik firade in sommaren med allsång

I stekande hetta firade Unik musik in sommaren på sin bakgård i Linköping med allsång. Unik musik är en daglig verksamhet för vuxna med olika former av funktionsnedsättningar. Anhöriga var inbjudna för att sjunga och dansa så mycket de orkade i solen. Första låten som kören rev av var den egenskrivna "Chip & Cola", som också finns på Spotify. Därefter följde klassiker som "Jajamen", "Gå & fiska" och "Rena rama ding dong".

Carina Thore dansade omkring bland publiken under konserten. Det var många som svängde på höfterna till de välkända låtarna.

Carina Thore dansade omkring bland publiken under konserten. Det var många som svängde på höfterna till de välkända låtarna.

Foto: Hedda Themner

Linköping2023-06-17 08:00
undefined
Elvira Engblom höll igång rejält med sång och dans på scenen. Innan framträdandet berättade hon att favoritlåten de skulle sjunga var Rolandz "Jajamen". När det var dags för den så dansade hon extra mycket.
undefined
Emma Bergström hade många favoritlåtar som de brukar sjunga med Unik musik. Men den allra bästa är Gyllene tiders "Sommartider". Hon var taggad för framträdandet och tyckte att det kändes bra att anhöriga och föräldrar skulle titta.
undefined
Calle Lööf höll energin uppe hela framträdandet, trots hettan. Han både sjöng, dansade och peppade de andra i kören. Kalles favoritlåt: "En kväll i juni".
undefined
Joakim Svartling hade jobbet som allsångsledare. Han gick runt bland publiken med en mick för att få fler att sjunga med.
undefined
Sofia Ternstedt passade på att sätta sig ner när kören väntade på att publiken skulle komma.
undefined
Angelica Karlsson och Joakim Svartling väntade tålmodigt i den varma solen innan konserten började.
undefined
Calle Lööf och Paula Berglund laddade upp med varsin korv innan allsången.
undefined
Martin Wangberg och Johanna Svensson tog en plats i skuggan.
undefined
Saul Camara som är musikansvarig spelade gitarr och sjöng med kören.
undefined
Paula Berglund hade full koll på låttexterna.
undefined
Föreståndaren Jennie Ahlstrand assisterade trummisen och VD:n för Unik musik Mattias Ahlstrand med vatten. Han hade dagens svettigaste jobb.
undefined
Elvira Engblom visade upp riktigt snygga danssteg, och fin sång såklart.
undefined
Calle Lööf stod längst fram på allsången och peppade både publik och kör.
undefined
Elvira Engblom och Calle Lööf buggade loss till sista låten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!