Svensk boksuccé blir tv-serie i USA

Den amerikanska tv-kanalen Showtime har beställt ett pilotavsnitt till en serie inspirerad av den svenska succéboken "Låt den rätte komma in", skriver Variety.

Demián Bichir ska spela huvudrollen i en ny tv-serie som har inspirerats av den svenska succéboken "Låt den rätte komma in". Arkivbild

Demián Bichir ska spela huvudrollen i en ny tv-serie som har inspirerats av den svenska succéboken "Låt den rätte komma in". Arkivbild

Foto: Joel Ryan/AP/TT

Film2021-03-15 23:11

Demián Bichir, 2012 nominerad till en Oscar för bästa manliga huvudroll för sin roll i "A Better Life", är tänkt att spela huvudrollen.

Tv-serien handlar om Mark (Bichir) och hans 12-åriga dotter Eleanor, vars liv förändrades när hon tio år tidigare förvandlades till en vampyr. Eleanor är inlåst medan hennes pappa gör sitt bästa för att förse henne med den minsta mängd mänskligt blod hon behöver för att hålla sig vid liv.

"Låt den rätte komma in" är John Ajvide Lindqvist succéroman från 2004. Boken handlar om 12-årige Oskar och vampyrer i Stockholmsförorten Blackeberg.

Boken har filmatiserats två gånger. En svensk version hade premiär 2008 och en amerikansk 2010.

– Serien är både ett kärleksbrev till originalfilmen och en helt egen historia, säger producenten Andrew Hinderaker till Variety.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om