Det finns många sätt att förklara hur man känner för någon. Till exempel de väl beprövade kärleksbreven, ett vanligt samtal, eller kanske en ballad?

Eller så kan man göra det framför tusentals tittare i TV3.

Det Kristallen-prisade programmet "Hemliga beundrare" är tillbaka med en tredje säsong, och programledaren Malin Gramer ser det som ett bra sätt att avslöja sina känslor för någon.

Artikelbild

| "Hemliga beundrare" är tillbaka med en tredje säsong. "Jag tror att alla kan känna igen sig", säger programledaren Malin Gramer.

Om du gör det utanför det här programmet finns det många tillfällen att styra av det, eftersom att det är skitläskigt och svårt. Har du bestämt dig för att göra det i "Hemliga beundrare" finns det ingen återvändo, säger hon.

"Mycket kan hända"

Säsongen bjuder på möten mellan människor som var på en dejt för 20 år sedan och som fortfarande inte har slutat tänka på varandra, någon som har känslor för en kompis och någon annan som siktar på att bli tillsammans med sitt ex.

Det är så jäkla kul att se hur vändningarna blir. Det kan vara två bästa kompisar som är straighta och plötsligt har den ena känslor för den andra. Det är så mycket som kan hända och det är så otroligt fina möten, säger Malin Gramer.
Artikelbild

| Programledaren Malin Gramer stöttar deltagarna i "Hemliga beundrare". "De är otroligt modiga som gör det här", säger hon.

Men det kan också gå snett, sluta med stela möten, pinsamma tystnader och total hjärtekross.

Ingen har i efterhand ångrat att de sade hur de kände, de är snarare lättade. Sedan är det skitläskigt att lämna ut hela sitt innersta, lägga det på bordet och säger varsågod, stampa på det eller ta det, säger Malin Gramer.

"Hade kissat på mig"

Under programmet stöttar och peppar Gramer deltagarna – och upplever att hennes största utmaning är att inte lägga sig i för mycket.

Ibland vill jag bara springa in och avbryta dejten och säga "du sade en annan grej till mig innan". Men jag kan inte styra vad som händer såklart.

TT: Under en tidigare säsong arrangerades en träff mellan två personer där kvinnan tidigare uttryckt att hon inte ville träffa mannen igen. Hur mycket kollar ni upp personernas bakgrund så att det inte blir några obehagliga möten?

Det kollar vi absolut upp när vi ringer. Vi frågar om de har någon person de tycker är obehaglig eller som de är rädda för. Vi vill inte att de ska komma dit och träffa en person som de har lyckats gömma sig för utan att det ska vara en härlig upplevelse.

TT: Hade du själv kunnat ställa upp i programmet som deltagare?

Ja, absolut, men jag hade varit så nervös att jag hade kissat på mig. Jag tycker att programmet är en väldigt fin grej och jag hade varit väldigt smickrad om jag fick frågan.

Den tredje säsongen har premiär i TV3 den 25 mars. Det blir även en fjärde säsong av programmet med premiär i maj 2019.