Vill ha tillbaka busstopp

Insändare2020-07-31 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående borttagna busshållplatser i Björkliden, Malmslätt. 


Hur har ni tänkt när ni har gjort ett helt bostadsområde utan bussförbindelse till stan? Vi har bott här i 35 år och har haft denna fina service. Nu får vi gå till Nya Ledbergsvägen vilket tar cirka 15 minuter mot tidigare fem minuter. Min man som går med rollator på grund av amputation av ett ben varken orkar eller skulle kunna gå så långt. Själv är jag 74 år och kan fortfarande ta bilen till stan- men hur länge?
 

Jag har även två äldre systrar som inte kan komma och hälsa på eftersom de har besvär med fötter och ben. Det finns flera äldre i området som har diverse krämpor som jag har pratat med, som inte har någon bil och måste ta bussen för att åka och handla. De är mycket arga och besvikna på Östgötatrafiken.
 

Jag undrar om någon från Östgötatrafiken har provgått den sträckan med två matkassar? Det blir ju extra svårt och besvärligt i vinter med snö och halka. Det talas ju så mycket om att inte åka bil för miljöns skull, men nu blir vi ju tvungna till det på grund av att Östgötatrafiken försämrat för oss här i Björkliden.
 

Jag såg att från Skäggetorp Centrum finns det två linjer som går var 11:e minut. Då är det inte frågan om ekonomi, så låt oss få tillbaka vår buss! Vi har fina hållplatser plus att det sattes upp en toalett för chaufförerna vid vändhållplatsen. Det är stort slöseri med våra skattepengar om ni tänker ta bort dessa. Vi i Björkliden hoppas verkligen att ni gör om och gör rätt när nästa tidtabell börjar gälla!!