Hur länge ska Söderleden vara genomfartsled?

Vi är positiva till att Berga får fler invånare. Det ger goda förutsättningar för att den kommersiella och offentliga servicen i området kan bli bättre, vilket är välbehövligt.

Söderleden är genomfartsled till två stora arbetsplatser, SAAB och US, samt bussgata till och från Ekkällan/US, enligt skribenten.

Söderleden är genomfartsled till två stora arbetsplatser, SAAB och US, samt bussgata till och från Ekkällan/US, enligt skribenten.

Foto: Alva Karlsson

Insändare2020-10-12 06:16
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Stångåstadens planer på att bygga längs Pionjärgatan kan bidra till att fler får tillgång till bostäder med rimlig hyra. 

Vår invändning mot planförslaget är trafiksituationen på Söderleden och omkringliggande gator. Pågående byggen som Berga centrum med ca 300 lägenheter påverkar trafikbilden negativt. På längre sikt förvärrar alla nya lägenheter i södra Ekkällan, liksom 500 lägenheter på Berga äng, trafiksituationen. Både under byggtiden och framöver skapas långa köer som försvårar framkomligheten för kollektivtrafiken och människors möjligheter att komma i tid till arbete och skola. 

Söderleden är genomfartsled till två stora arbetsplatser, SAAB och US, samt bussgata till och från Ekkällan/US. Vissa tider på dygnet är trafikflödet så stort att det förutom köer, bullrar störande mycket för människor som bor nära. Som förening har vi vid flertalet tillfällen påpekat den besvärliga trafiksituationen på Söderleden på möten och genom insändare. Varför nonchaleras den besvärliga trafiksituationen?

Tystnaden gäller också önskemålen från Berga- dialogen om bibliotek och gemenskapslokaler. Frågan har ställts tidigare, men frånsett ett svar från kommunledningen våren 2018 har den bemötts med tystnad. Får Berga bibliotek och bättre trafikmiljö?