Golven gungar under pålningen i Skogsvallen

Frågan är om dessa "godkända gränsvärden" verkligen speglar verkligheten då golven i husen nära Skogsvallen gungar så att det känns rejält i soffor, sängar och skrivbordsmöbler, skriver en boende i området.

Likt den pålning som utfördes utmed Stångån står även här närliggande bebyggelse och gungar med väggar som kraftigt vibrerar när väl pålningen är igång, menar insändarskribenten.

Likt den pålning som utfördes utmed Stångån står även här närliggande bebyggelse och gungar med väggar som kraftigt vibrerar när väl pålningen är igång, menar insändarskribenten.

Foto: Åke Alvin

Insändare2022-10-05 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på nyhetsartikeln "Deras hus fick sprickor i både väggar och golv" (3/10):

Pålning pågår förnärvarande mellan 07.00 och 18.00 varje dag på Skogsvallen. Likt den pålning som utfördes utmed Stångån står även här närliggande bebyggelse och gungar med väggar som kraftigt vibrerar när väl pålningen är igång. 

Enligt kommunen ligger alla gränsvärden inom tillåtet område och då är ju allt bra eller? I fallet utmed Stångån ledde dessa "godkända gränsvärden" till stora skador på närliggande bebyggelse. Frågan är om dessa värden verkligen speglar verkligheten då golven i husen nära Skogsvallen gungar så att det känns rejält i soffor, sängar, skrivbordsmöbler etcetera. 

Och är det verkligen skonsamt för husen när väggarna vibrerar så att bokhyllor skakar? Man kanske inte skall bygga på verkligen all möjlig tillgänglig mark när dylika förhållanden råder? Men så länge inte kommunens ansvariga bor i närområdet kan tydligen inte skattebetalarnas röster göras hörda. 

Och som oftast – vem betalar för kalaset när/om skador börjar uppkomma? Byggherren som inte är nåbar i detta fall fortsätter att lysa med sin frånvaro och då kan man verkligen fundera över ett framtida ansvarstagande?

"Närboende"