Tre veckor till val – har du bestämt dig?

Vi på Corren gör vårt bästa för att hjälpa dig, för att synliggöra de lokala alternativen.

Du som läst oss i sommar har säkert sett hur vi fyllt tidningen och webben med reportage, intervjuer och debatt inför valet. Länet runt, i Motala, Vadstena, Mjölby, Boxholm, Ödeshög, Kinda, Åtvidaberg och Linköping, har vi granskat, skildrat och diskuterat de hetaste lokala frågorna.

Mycket har handlat om miljön och sommarens rekordvärme, hur torkan slagit mot vårt område, men bland det vi skrivit finns också ämnen som vårdköer, skola, infrastruktur och äldreomsorg.

Dagens tidning är valladdad med bland annat intervjuer med Linköpingsliberalen Åsa Wennergren (sidorna A6-7) och centerledaren Annie Lööf (A35), S-valmanifest i Linköping (A4), moderat dörrknackning (A8), moderata vårdlöften (A10), en längre insändare om landsbygdspolitik (A38) och en debattartikel om skolpolitik (A39).

På lördag nästa vecka, i Correns tält under stadsfesten, tar vi nästa steg och anordnar en valdebatt med förstanamnen i Linköpings åtta stora partier. Klimat, ekonomi, segregation, skola och trygghet är några av ämnena vi kommer lyfta, plus flera läsarfrågor som vi plockat upp ur en större valenkät vi gjorde med er läsare i våras.

Debatten kommer att direktsändas på Corren.se och vår förhoppning är att du som följer den ska bli något klarare över ditt beslut på valdagen.

På tal om sommaren i Corren: I början av 2017 satte vi upp målet att göra tjockare tidningar och redan den våren och sommaren såg vi en tydlig effekt då tidningarna var tjockare än åren innan. Under 2018 har det arbetet fortsatt och när vi nu summerar sommaren ser vi att vi tagit innehållet ytterligare ett steg.

Historiskt sett har vi alltid haft ett speciellt sommarupplägg på tidningen, med färre sidor på flera avdelningar. Men inte i år, för första gången sedan jag började på Corren, vilket var tidigt 1990-tal, så har vi kört på med det ordinarie upplägget hela sommaren.

Det har gett tjockare tidningar även i år. Tittar vi på högsommarperioden, vecka 26-31, så hade 21 av våra 36 tidningar fler sidor än motsvarande dag 2017. Övriga hade lika många sidor. Correns huvudtidning, alltså exklusive bilagor, hade under den här perioden i genomsnitt 55 sidor. Det är en ökning med fyra sidor jämfört med förra året.

Vad är det då som gjort tidningen tjockare i sommar, vad har vi gjort annorlunda jämfört med sommaren 2017?

Framför allt är det att vi ökat mängden lokala nyhetssidor. Numer har vi, i stort sett varje dag, fem sidor allmänna nyheter från Linköping, två sidor Mjölby/Boxholm/Ödeshög, två sidor Motala/Vadstena, en sida Kinda, en sida Åtvidaberg och en till två sidor från övriga Östergötland.

Ofta har vi mer än så men att vi satt detta som minimum är i stort sett hela förklaringen till det utökade antalet sidor.

Att vi ökat mängden lokala nyheter har också gett oss ökad trafik på Corren.se. Med digitalt fokus i nyhetsarbetet, och bemanning dygnet runt året runt, har vi lockat till oss nya digitala prenumeranter varje dag, hela sommaren. Under vecka 26-31 ökade trafiken till 541 057 besök av 190 710 unika webbläsare och sammanlagt 1 412 118 sidvisningar.

Siffror som förpliktigar. När ni läsare så tydligt visar att ni är intresserade av det vi gör så gäller det för oss, speciellt nu i valtider, att leverera den angelägna lokala journalistik ni förväntar er av oss.

Så är det något du saknar i vår valbevakning, eller om du vill skicka med en fråga till valdebatten, tveka då inte att höra av dig till oss. Gör det på tipsa@corren.se eller direkt till mig på mejladressen här nedan.

Till sist: Missa inte den lokala valkompassen som ligger under Val 2018-fliken på Corren.se. Genom att svara på några frågor får du en fingervisning om vilket parti som i kommun- och landstingsvalen matchar dina åsikter bäst.