Östgötsk tennisprofil död – hedras med minnesfond

Tennisledaren från Motala, Jan Fröjd, har gått bort. Nu hedras han med "Jannes minnesfond" av Svenska tennisförbundets Region Öst där han var ordförande i många år.

Tennisledare. Motalakillen Jan Fröjd brann för tennisen både lokalt och i regionen. Efter hans bortgång inrättas nu "Jannes minnesfond" av Region Öst där han var ordförande i många år. För att uppmärksamma tennisungdomar.

Tennisledare. Motalakillen Jan Fröjd brann för tennisen både lokalt och i regionen. Efter hans bortgång inrättas nu "Jannes minnesfond" av Region Öst där han var ordförande i många år. För att uppmärksamma tennisungdomar.

Foto: Privat

Tennis2024-01-24 15:30

– Vi har och kommer att ha Janne i positivt, glatt och kärt minne. Och för den skull kommer vi att inrätta minnesfonden för att uppmärksamma goda tennisprestationer av våra ungdomar i Region Öst, säger Jan Trolle som tagit över på ordförandeposten i förbundet efter Jan Fröjds bortgång i början av året.

Jan Fröjd var länge sjuk i cancer och till och från var han dålig i nästan tolv år. Till slut hade sjukdomen spridit sig för långt.

– Skönt att han fick somna in hemma. Han kunde ändå leva normalt under de här åren, säger sonen Peter.

Tennis blev det stora intresset tidigt för Motalasonen Janne. På 1970-talet var han flera år ordförande i MTK. Han blev serie-.och rankingansvarig för hela östgötatennisen, han brann för sporten. Han var också engagerad i byggandet av tennishallen i Varamon på 1980-talet.

1987 blev han ordförande i Östergötlands tennisförbund, och senare var han med och skapade förbundets distrikt Region Öst, en region med flera län tillsammans. Han ledde förbundet fram till att han gick bort nyligen. Totalt mer än 40 år i tennisens tjänst.

– Pappa brann för att alla skulle vara med och var särskilt engagerad i tennisskolan på somrarna i Motala, säger Peter Fröjd.

– Många vittnar om den positiva utveckling som skedde under Jannes ledning. Parallellt med detta var han också mycket aktiv på banan, både i singel och dubbel, säger Jan Trolle.

Jan Fröjd efterlämnar närmast särbon Carina, och sönerna Christer och Peter med familjer.

Jan Fröjd blev 79 år gammal.

Karta: Motala Tennisklubb
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!