Det är inte ofta Sverige har två förare på pallen på ett GP. Att det dessutom sker på hemmaplan är förstås extra positivt – men så var det ju det där med att hålla hela vägen.

Antonio Lindbäck och Fredrik Lindgren dominerade grundomgången.

De vann varsinn semifinal.

Artikelbild

| Antonio Lindbäck innerst håller undan för Jason Doyle.

Men ändå fick de inte stå överst någon av dem när väl allt var över.

In i finalens sista kurva laddade Bartosz Zmarzlik för fullt på yttern, tog sig förbi Antonio Lindbäck och var först över mållinjen.

– Det var tufft, han hade bra fart och det kändes som att han var överallt, sa Lindbäck efter att ha tagit emot hemmapublikens ovationer på innerplanen och även firats med fyrverkerier – som sig bör.

Lindbäck var den som tog flest poäng och såg oslagbar ut nästan hela vägen.

Artikelbild

| Antonio Lindbäck innerst håller undan för Jason Doyle.

Är det inte bittert att det inte fick bli den perfekta kvällen där du även fick vinna finalen?

– Det är lite drygt, men en andraplats är också bra, tyckte den svenske GP-stjärnan i depåns kvällsmörker.

Med 19 inkörda poäng tog han ändå ett stort steg upp i sammandraget och har nu häng på åttondeplatsen med fem tävlingar kvar.

– Hela kvällen kändes bra. Vi hittade en bra inställning på cykeln och det kändes inte som att banan ändrades så mycket mellan mina heat heller. Det var en kul och bra kväll här, tyckte Lindbäck som tidigare kört för både Vargarna och Piraterna i elitserien men numera har Masarna som hemmaklubb i den svenska högsta serien.

Finalheatet blev kulmen på en bra tävling på G&B Arena i Målilla. Det hotande regnet höll sig helt borta och ur svensk synvinkel var det en succéartad afton med två förare på pallen.

Fredrik Lindgren hade ett tag häng på andraplatsen i finalen men tappade lite i position när Zlarzlik attackerade på utsidan och blev trea.

Och till slut blev det alltså polsk slutseger.

Antonio Lindbäck såg fram emot höstens fortsättning på GP-serien efter den starka kvällen på hemmaplan.

– Nu är det bara att kötta på, sa han och log.

Fredrik Lindgren är kvar på fjärde plats i sammandraget men närmade sig förarna framför. Totalledaren före kvällen, australiensaren Jason Doyle, hade en tung kväll och fick bara ihop fem poäng totalt. Han tappade därmed också ledningen till Maciej Janowski.