Veteranen pustade ut efter träningsmötet med SSL-nykomlingen Jönköping i Sporthallen. Det blev uddamålsseger, 6–5 (4–2, 0–1, 2–2), och vi skulle ljuga rätt kraftigt om vi inte påstod att Karlsson såg sliten ut.

Det var han också.

Libkforwarden sa:

– Vi tränar riktigt hårt och. . . ja, det märks. Ibland kändes det nästan som att man släpade benen efter sig. Mjölksyran kommer rätt snabbt. Vi kör med pulsklocka på träningarna och ligger du inte tillräckligt högt under passet får du springa mer efteråt.

Med namn som Tobias Gustavsson, Jesper Johansson, Christian Mattsson, Milan Tomasik och Marcus Johansson inte längre kvar i truppen vilar ansvaret om möjligt ännu tyngre än tidigare på Martin Karlsson och övriga rutinerade krafter.

– Det är en rejäl föryngring, men största skillnaden är att vi spelar annorlunda. För att ta nästa steg ska vi sätta mer press och ha bollen så mycket som möjligt. Framförallt i försvarsspelet är det stor skillnad, sa Karlsson.

Nyheterna märktes stundtals väl mycket i lördagsmatchen där det som vanligt så här års bjöds på en del misstag både framåt och bakåt. Libk gjorde tre snabba mål och ryckte till 3–0 i första perioden, men släppte in nykomlingen i matchen och det riktiga rycket kom aldrig.

Nu blev det ändå seger sedan nyförvärven Johannes Jokinen och Fredrik Nyholm fixat avgörande 6–4 i numerärt överläge med några minuter kvar.

– Vi har inte gnuggat så mycket på spelet fem mot fem eller trimmat ihop några formationer. Det får komma senare, sa Martin Karlsson.

Libkmålen: Gustav Fritzell 2, Oscar Hovlund (straff), Eric Björk, Joel Dagman, Johannes Jokinen.