Kampen om Sporthallen: "Lite problematiskt"

Anders Ohlsson, en av grundarna till Excellence fighting championship, ser inte att galan kommer växa ur Linköpings sporthall i framtiden. "Jag tror inte vi behöver bli större", säger han.

I den nya podden "Candevi möter" får Anders Ohlsson frågan om vilken som är den vanligaste missbedömning folk gör om honom. Han svarade: "Jag tror folk tänker att man inte är så sociala och öppen som man är. Jag tror det är fördomar folk har för att man har rakat huvud, skägg och ser lite farligare ut kanske".

I den nya podden "Candevi möter" får Anders Ohlsson frågan om vilken som är den vanligaste missbedömning folk gör om honom. Han svarade: "Jag tror folk tänker att man inte är så sociala och öppen som man är. Jag tror det är fördomar folk har för att man har rakat huvud, skägg och ser lite farligare ut kanske".

Foto: Rebecca Candevi

MMA2020-02-10 11:30

När de flesta idrotterna i centrala Linköping tampas om halltider – och speciellt om Sporthallen tack vare att den har tillräcklig publikkapacitet – kom också en ny aktör in i kampen om hallen. För Excellence fighting championship handlar det dock bara om två tider per år. Men ändå har galan fått kämpa en del för att få pusslet att gå ihop. 

– Det är lite problematiskt i Linköping överlag för att man har Saab arena som har en kapacitet på kanske 9000 utan isen. Det är alldeles för stort för MMA. Sedan finns Sporthallen som tar drygt 2000, och den är bra för oss och den kan vi växa lite i. Men sedan finns bara gympahallar som tar drygt 250 personer. Det blir lite problematiskt eftersom det är många sporter som är i Sporthallen, säger Anders Ohlsson.

Inte heller har grundarna till galan någon plan på att få en större publik än den som går in i Sporthallen i framtiden. Det finns nämligen exempel på liknande galor som fått lägga ner när de fått ett för stort självförtroende och velat byta anläggningar för utökad kapacitet.

– Till exempel så fanns det en gala i Karlstad som var riktigt bra. Det var mellan 1200 och 1500 personer i publiken och det var fullt i lokalen de hade. De hade även en tv-sändning och allt gick jättebra. Sedan fick de lite stort huvud och flyttade till Stockholm. Det blev pannkaka direkt och de gick i konkurs, berättar Ohlsson.

Så egentligen skulle målsättningen kunna vara att fylla Sporthallen och efter ett tag öka biljettpriset när galan blir mer eftertraktad?

– Ja, men exakt så. Jag tror inte vi behöver bli större. Sporthallen har redan mycket tv-sändningar och det vore bra att göra en riktigt bra produktion och få napp på någon som vill sända. Det tror jag absolut vi har möjlighet att få till, säger Ohlsson. 

Candevi möter 

Anders Ohlsson är den andra gästen i Öst medias nya podd "Candevi möter". Han driver bland annat Kampsportcentret i Linköping, är förbundskapten för MMA-landslaget, grundare till Excellence fighting championship och har dömt UFC-matcher. I podden träffar sportjournalisten Rebecca Candevi olika idrottsprofiler som får svara på frågor som gör att lyssnarna får lär känna personen bakom rubrikerna lite bättre. Dessutom djupdyks det i karriärerna och diskuteras om aktuella ämnen. Avsnittet ligger nu ute på Spotify och Soundcloud.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!