LÄS MER: Jonas Junland om nya kontraktet

– Förhoppningsvis blir det bara de här två åren i Sverige. Sedan vill jag tillbaka. Det är upp till mig att visa vad jag kan.

Så uttryckte sig LHC-forwarden efter avklarad måndagsträning i Saab arena.

Efter en dryg veckas landslagsuppehåll är det ikväll nystart i SHL-hockeyn och frågan som många i 013-området ställer sig är vart den här säsongen ska ta vägen? Åt vilket håll är LHC, som vunnit fem av sina sju senaste matcher, på väg?

Känns det inte som att den här veckan kan ge svar på just det? Först Malmö borta på tisdag, sedan HV hemma på torsdag och till sist HV borta på fredag.

Tre tuffa matcher på fyra dagar.

– Vi hade ingen bra start på hösten. Det vet alla. Men nu har vi haft en uppåtgående trend och det känns som om det är på väg åt rätt håll, säger Nick Sörensen.

Han gjorde fem matcher för Anaheim Mighty Ducks i NHL förra säsongen, men höll mestadels till i AHL där han fick ihop 22 poäng på 48 matcher. Han återvände till Linköping som ett av klubbens mest spännande nyförvärv, men fick en blytung start med tidig knäskada som gjort att han missat större delen av hösten. Nu tillbaka i spel – och med tre mål på sju matcher efter comebacken.

– När du varit borta länge är du alltid dålig i början. Sen kommer du in i det mer och mer. Det borde bara bli bättre och bättre, säger han.

Inte många ishockeyspelare förverkligar drömmen om spel i världens bästa liga, men store och skridskostarke 23-åringen har redan gjort det. Och även om det ibland kan behövas att ta ett steg bakåt för att senare ta två framåt hymlar han inte om att han vill tillbaka. Han är helt och hållet Linköpings spelare nu, men Anaheim har NHL-­rättigheterna kvar till 2022.

– Jag tycker att jag är en bättre spelare nu än innan jag åkte. Jag får jättebra hjälp av tränarna som är på mig varje dag. Allt handlar om att utvecklas och det gör jag här. När jag kommer tillbaka ska jag vara bättre förberedd och redo att spela i NHL.

– Jag kände och känner att jag har mer i registret än vad jag fick visa upp där borta. Jag kan också klara en defensiv roll, men kan mer än så och var lite rädd att fastna där, säger Nick Sörensen.

Det måste ändå ha varit en jobbig känsla: att vara så nära NHL, men ändå så långt borta?

– Både och. Det kändes som det kom längre och längre bort när spelare kom tillbaka, spelare plockades in och laget började vinna. Men man lär sig något av tuffa tider också. Du måste jobba hårt för att komma dit du vill.

Han kommer ofta tillbaka till det där.

Att jobba hårt.

Hela tiden.

Före uppehållet såg det ut som begynnande kemi i kedjan med veteranen Tony Mårtensson och barndomspolaren Jakob Lilja.

– Vi har kanske inte samma spets som när jag var här senast, med ruskigt starka backar och Roe och Little som gjorde 30 mål på en säsong. Men å andra sidan är bredden bättre. På slutet tycker jag också att vi lagt mer stolthet i det hårda jobbet och inte tummat på det som alla kan göra varje match. Spelet har vi alltid haft i oss, men gör vi inte där smågrejerna får vi inget spel heller.

Nu väntar tågresa till Skåne och match med många bekanta ansikten på läktaren i Malmö arena.

– Att möta laget Malmö är inte så speciellt, men jag har mycket familj och vänner därnere.

Bästa polaren möter han förresten på isen. Sörensen delade lägenhet med Max Görtz i San Diego förra året och nu ställs de mot varandra i en prestigefylld match i matchen.

– Det ska bli kul. Jag var hemma hos honom nu i helgen och hälsade på. Det gäller att vi ser till att han inte får skjuta,­ säger Nick Sörensen.