Straffhjältarna gav LHC superviktiga poängen

5–4 för Linköping HC efter straffar i hemmamötet med Timrå. Här är våra punkter och betyg.

Ståplats hyllar supporterlegendaren Janne Zurawski.

Ishockey2024-03-07 21:33

DRAMATISKA MATCHEN

Jämn start där gästerna inte bjöd vare sig ytor eller fart. Det gjorde att LHC såg tveksamt ut i första perioden, men lagkaptenen Oscar Fantenberg kunde ändå kvittera med ett skott i krysset sedan en Timråback tappat balansen. Andra perioden var Timrås, men det var LHC som tidigt tog ledningen genom Ty Rattie. Senare skulle dock Timrå kvittera efter videogranskning. 2–2 inför tredje, där dramatiken växlades upp. Båda lagen lyckades gå upp i ledning, men också kvittera. Förlängningen blev dramatisk med jättelägen och ramträffar om vartannat.Efter tre straffräddningar av Marcus Högberg och mål av Linus Hultström kunde LHC ta viktiga extrapoängen.

KVARTSFINALEN NÄRMARE

Tack vare att LHC:s målskillnad kunde kvartsfinalen med största sannolikhet säkras vid seger efter 60 minuter. Nu lever spänningen minst en omgång till. LHC har fyra poängs försprång på Timrå.

RÄTT MÅLSKYTT

Poängmaskinen Ty Rattie har haft en svacka senaste veckorna, men hittade målet igen när han satte 2–1-till LHC. Viktigt att få honom i slutspelsform. Många drog förmodligen efter andan när han fick ett skott på foten och fick rejält ont, men det dröjde inte länge innan han kunde spela igen.

RIBBAN

Stoppade Ty Rattie från att avgöra i förlängningen.

STRAFFHJÄLTAR

Marcus Högberg och Linus Hultström.

VACKERT TIFO

Stora supporterprofilen Janne Zurawski hyllades stort före nedsläpp med ett häftigt tifo på ståplats. "JANNE Z LER FRÅN HIMLEN"- stod det under ett porträtt av Zurawski.

PRISADES

15-årige Oscar Holmertz, en av klubbens allra största talanger, prisades före matchen med Mats Anderssons stipendium.