Nya målet för LHC: dubbla SM-guld – senast 2026

Här är nya målet för Linköping HC: SM-guld för både herrar och damer – senast 2026.

Nu siktar LHC på dubbla SM-guld.

Nu siktar LHC på dubbla SM-guld.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2021-11-08 20:30

Visionen presenterades på ett medlemsmöte på måndagskvällen. Som en följd av förra veckans turbulens då en person polisanmäldes för olaga hot mot en anställd i föreningen bjöds alla intresserade in till en informationsträff där ett flertal nyheter presenterades.

Jimmy Bergvall, som närmast kommer från Bilbörsen i Linköping, tar från december över som marknadschef efter Michael Sturehed, som lämnat för IFK Norrköping.

En uppdaterad budgetprognos har gjorts där man räknar med 5 500 åskådare i snitt under säsongen. Kombinerat med ett nyskrivet SDHL-avtal med Svenska spel och pengar in för förlängd vaccinationscentral i Saab arena budgeteras nu med ett positivt resultat på två–tre miljoner kronor exklusive slutspel.

Då har också avsatts ytterligare några miljoner för att ha möjlighet att värva spelare under säsongen.

– Det ska vara något som verkligen tillför, men nu finns möjligheten om vi anser att det behövs, säger Roger Ekström, ordföranden.

Parallellt presenterades även i korta drag arbetet med tre strategiska mål: sportslig framgång med god ekonomi, stärka arenaupplevelsen och utöka samhällsengagemanget. Efter den treårsplan som fick en tuff start och sedan fick skrotas på grund av pandemin satsas nu med sikte på 2026.

Det stora målet: att till dess ha vunnit SM-guld för både herrar och damer. Då ska också LHC vara topp fyra i SHL vad gäller "nöjd kund-index" och ha bidragit till fler isytor för barn och ungdomar i kommunen. Kravet på minst tio procent av omsättningen i eget kapital måste uppfyllas redan till 2025.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!