LHC:s nästa värvning – från SHL-rivalen: "Superroligt"

Nu bekräftas att Linköping HC värvar Oscar Lawner från Färjestad. "Vi hoppas att han kan bli en nyckelspelare", säger Tony Mårtensson, assisterande sportchefen.

Oscar Lawner jublar efter mål mot LHC. Nu ska han göra mål för LHC.

Oscar Lawner jublar efter mål mot LHC. Nu ska han göra mål för LHC.

Foto: Fredrik Karlsson

Ishockey2024-04-08 16:00

Att Oscar Lawner ska spela i Linköping nästa säsong har varit en av många svagt bevarade hemligheter i hockey-Sverige under våren.

Nu bekräftas värvningen.

Allt har varit klart under en längre tid och efter åtta säsonger (och ett SM.guld) med Färjestad lämnar 23-åringen. LHC:s sportchef Peter Jakobsson känner honom väl sedan sin tid i Karlstad och Lawner handplockas för en roll i tredje- eller fjärdekedjan. En energistark och hårt jobbande forward som kan ersätta exempelvis Vilmos Gallo som flyttar till Finland.

– Känns verkligen jättespännande och inspirerande. Det ska bli superroligt att flytta ner till Linköping. Klubben har något på gång och man märker av utifrån att hockeyn bara växer och växer i staden. Man har verkligen känt av trycket i Saab arena och det enorma stödet från supportrarna, säger han i ett pressmeddelande. 

Med Nick Shore och Oscar Lawner är två nyförvärv presenterade. Allsvenska duon Erik Norén (Kalmar) och Adam Hofbauer (Västerås) har ännu inte bekräftats.

– LHC ska vara ett topplag som ska slåss om att få spela de sista matcherna på säsongen, säger Oscar Lawner, som sedan debuten 2019 svarat för 35 poäng på 210 matcher med Färjestad.

Tony Mårtensson säger om nyförvärvet:

– Han är ung, har bra karaktär, är otroligt professionell och gör sin omgivning bättre. Vi har följt honom över en längre tid och ser att det finns en otroligt stor potential i honom. Vi hoppas att han kan bli en nyckelspelare för LHC.

Kontraktet med LHC är skrivet till våren 2026.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!