LHC-profilen lämnar sitt uppdrag efter tio år

Efter tio år lämnar Niclas Wilhelmson som ordförande i LHC:s supporterförening White lions. "Ska bli galet skönt att ta ett steg tillbaka", säger han.

Niclas Wilhelmson lämnar uppdraget som ordförande i White lions.

Niclas Wilhelmson lämnar uppdraget som ordförande i White lions.

Foto: Carl Holmqvist

Ishockey2024-04-07 14:00

Det är på klubbens supporterforum på Facebook som Niclas Wilhelmsson själv skriver om beslutet att lämna ordförandejobbet. Han gör det efter att ha upplevt de svårslagna publikfesterna i samband med kvartsfinalerna mot Skellefteå för en och en halv vecka sedan.

"I min mening den mäktigaste stämningen under en LHC-match någonsin. Var vi 5 500–6 000 som stod och sjöng tillsammans? Var vi fler? Helt fantastiskt mäktigt! Detta känns i alla fall som ett perfekt sätt för mig att avsluta mina tio år som ordförande i White lions på. Kanske större än ett SM-guld i det avseendet att hela Saab arena står upp och sjunger tillsammans. Helt jävla fantastiskt!"

Supporterklacken har fått mycket beröm, inte minst under gångna säsongen, men också kritiserats efter diverse stormar genom åren. Niclas Wilhelmson skriver att han känner "en enorm stolthet att alla beslut som tagits genom åren landat i ett resultat som i slutändan är positivt för klubben".

Men också: 

"Mitt mål har hela tiden varit att inkludera alla som genuint har Clubens framgång som främsta agenda, något som skapat några halvt sömnlösa nätter och definitivt påskyndat mitt ärftligt gråa hår. Helt enkelt en svår väg att vandra, har det visat sig. Vissa förstår vissa saker, vissa förstår ingenting av det som sker."

Han avslutar:

"Som sagt, tio år får räcka. Gammal är inte alltid äldst. Nu ska det bli galet skönt att ta ett steg tillbaka och bara vara glad/arg utan att behöva förklara mitt/andra människors beteende för ”icke förstående”."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!