Lämnade LHC – nu är han borta på obestämt tid

För två månader sen bröts kontraktet mellan LHC och Nick Sörensen och han återfinns numera i Rögle. Dock kommer han nu vara borta från spel på obestämt tid efter ytterligare en hjärnskakning, enligt Helsingborgs Dagblad.

Nick Sörensen har fått hjärnskakning igen.

Nick Sörensen har fått hjärnskakning igen.

Foto: PETER HOLGERSSON

Ishockey2019-11-29 16:19

Nick Sörensen hade en rätt skadefylld säsong i fjol som också avslutades med en tuff smäll mot huvudet i bortamatchen mot Frölunda i mars. Efter en kollision framför mål föll han med bakhuvudet i isen och drabbades av hjärnskakning. Han drogs länge med sviterna av smällen och i en intervju med Sporten i slutet av sommaren sa han: 

– Det tog säkert två månader innan det började släppa och jag kunde göra lite saker hemma igen. Det var en jättejobbig tid. Framförallt det att inget kunna göra. Det var max fem minuter. . . sen orkade jag inte mer. 

För två månader sen bröts kontraktet mellan Linköpingsklubben och Sörensen. Istället spelar han med seriekonkurrenten Rögle. Efter 15 matcher med sin nya klubb är dock skadan framme på nytt, skriver HD. I en match mot Malmö Redhawks blev han tacklad av Jesper Jensen Aabo – och olyckan var framme. 

– Han kommer att vara borta på obestämd tid. Det är alltid tråkigt när spelare blir skadade på det sättet, vi har haft nog med skador att hantera så här långt under säsongen, säger Rögles sportchef Chris Abbott till HD. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!