Hon gjorde succé i comebacken

Hört talas om Altmann-effekten? "Jag hoppas att det här var vändningen för oss", sa Denise Altmann.

Denise Altmann.

Denise Altmann.

Foto: JOSEFINE LOFTENIUS

Ishockey2019-11-23 15:00

32-åringen såg en aning sliten, men ännu mer lycklig ut.

Efter sju raka förluster och en lång skadelista gjorde forwarden överraskande comeback i Linköping HC – och blev matchvinnare mot Modo. 3–2 i sexpoängsmatchen i Stångebrohallen efter två mål och en assist för Denise Altmann.

– Det här hade jag definitivt inte räknat med, men med tanke på läget har jag varit med på träningarna i veckan och då kändes det okej att spela igen. Sen att jag gjorde mål också...det var över all förväntan, sa hon och skrattade.

Ny match mot Luleå på söndagen. Är du med då igen?

– Vi får se hur det känns när jag vaknar i morgon. Just nu får jag erkänna att det känns i kroppen att det var ett tag sedan jag spelade. Det blev några korpmatcher i fotboll i somras, men annars har jag knappt tränat alls. 

Ja, redan för två säsonger sedan lade hon skridskorna på hyllan. Men när LHC:s SDHL-lag blev skadedrabbat även under förra säsongen snörade poängstarka veteranen på sig dem igen. 

På 26 matcher i serie och slutspel svarade hon för 21 poäng och var en nyckelspelare på vägen fram till förlust i femte SM-finalen mot Luleå. Men efter den matchserien och VM-spel för Österrike kom ännu en gång beskedet om att det var slutspelat för gott.

Likt förra året har hon under hösten haft en roll som materialförvaltare och synts till runt laget. 

Nu tog hon plats på isen igen – och på vilket sätt sen.

Styrning till 1–0 i första perioden och så 2–2 och passningspoäng till kedjekompisen Madelen Haug Hansens avgörande 3–2 tidigt i den tredje. LHC hamnade en del under tryck mot slutet, men höll undan och tog tre minst sagt välbehövliga och efterlängtade poäng.

– Jag har under hela veckan känt att vi varit på gång och att inställningen varit att "nu vänder vi det här". Så var det nu också. Bra energi i omklädningsrummet, i båset och på isen, sa Denise Altmann.

Matchvinnare.

Igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!