Fansens stora stöd till LHC: "Rörd av engagemanget"

Runt 70 procent av förra säsongens säsongskortsinnehavare har efterskänkt pengarna till Linköping HC.

Så kan det se ut i Saab arena.

Så kan det se ut i Saab arena.

Foto: Peter Jigerstrom

Ishockey2021-04-28 20:25

– Man blir rörd av engagemanget. Det är fantastiskt och blir stora pengar för oss, säger kommersiella chefen Michael Sturehed.

Det har knappast undgått någon att det på grund av coronaviruset varit mer eller mindre publikfritt i Saab arena i höst, vinter och vår. Därför har LHC erbjudit säsongskortsinnehavarna tre alternativ: pengarna tillbaka, ett nytt kort för kommande säsong eller efterskänka pengarna som ett stöd till klubben.

Enligt Michael Sturehed har en stor majoritet valt det sistnämnda alternativet.

– Cirka 70 procent har efterskänkt hela beloppet, säger han.

I övrigt?

– Grovt räknat: drygt 20 procent har flyttat över till nästa säsong och knappt tio procent har velat ha tillbaka sina pengar.

SHL-klubben brukar ligga på runt 2 000 sålda säsongskort och nu har försäljningen dragits igång inför den säsong som inleds i mitten av september. 

Michael Sturehed säger till Sporten om resultatet så här långt:

– I princip ligger vi på samma nivå som föregående år och då hade vi en stor kampanj vid samma tid i fjol. Det är ännu tidigt, men det känns bra.

I skrivande stund vet ingen vad som händer med publik eller inte i arenorna till hösten och paradoxalt nog tror Sturehed att just den osäkerheten kan vara en av förklaringarna till stora intresset.

– Just nu är det svårt att tro att allt ska vara tillbaka till det normala redan i höst. Det är svårt att tro på mer än 20–25 procents beläggning och då kan det krävas att du har säsongskort för att kunna se elitidrott på plats, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!