LHC tror på högt tryck direkt när biljetterna släpps

Linköping HC förväntar sig högt tryck direkt när kvartsfinalbiljetterna släpps under onsdagen. "Målet är alltid fullsatt", säger Daniel Björk Jonsson, privatmarknadsansvarig.

LHC jobbar mot två fullsatta kvartsfinalmatcher i Saab arena. "Vi har ju en införsäljningsperiod på nästan två veckor", säger Daniel Björk Jonsson, privatmarknadsansvarig.

LHC jobbar mot två fullsatta kvartsfinalmatcher i Saab arena. "Vi har ju en införsäljningsperiod på nästan två veckor", säger Daniel Björk Jonsson, privatmarknadsansvarig.

Foto: Peter Holgersson/BILDBYRÅN (arkivbild)

Ishockey2024-03-12 15:45

Kvartsfinalserien avgörs som vanligt i bäst av sju matcher, men en nyhet är att det i SHL-tabellen lägst placerade laget inleder med dubbla bortamatcher.

För tabellsexan LHC:s del innebär det spel på bortais 22/3 och 24/3.

Därefter väntar sedan två raka matcher i Saab arena – tisdag 26/3 19.00 och torsdag 28/3 19.00 – och det är till dessa båda matcher som biljetterna släpps under onsdagen.

– Vi hoppas så klart på högt tryck direkt, och att försäljningen sedan löper på i jämn takt framåt, säger Daniel Björk Jonsson.

Blir det fullsatt i båda matcherna?

– Målet är alltid fullsatt, så vi jobbar så klart för det.

Följande gäller inför biljettsläppet:

*Den som är medlem i Linköping HC får en timmes försprång och kan redan klockan 10 på onsdagen säkra sina biljetter på plats i Saab arenas kundcenter.

*Det allmänna biljettsläppet sker sedan klockan 11, både fysiskt i Saab arena och på lhc.ebiljett.nu.

*Säsongskortinnehavare behöver logga in på lhc.ebiljett.nu för att aktivera sin plats (vilket kan göras från 13/3 kl. 11 fram till 25/3 kl. 19). Skulle det sedan även bli en tredje kvartsfinal i Linköping behöver man aktivera på nytt.

Prismässigt blir det inledningsvis i slutspelet ingen skillnad jämfört med en vanlig SHL-match.

– Vi kommer att ligga kvar på vanliga grundseriepriser, i alla fall de här två första kvartsfinalmatcherna, förklarar Daniel Björk Jonsson.

Vilka veckodagar hemmamatcherna infaller på (tisdag/torsdag i LHC:s fall) förväntas inte ha så stor inverkan på Linköpingspublikens intresse.

– Jag tror ändå inte att det har någon betydelse nu när det faktiskt är slutspel för första gången på sex år, säger Björk Jonsson.

Däremot ser han det nya upplägget med två bortamatcher följda av två hemmamatcher som en fördel i LHC:s fall.

– Det blir intressant att se hur det slår ut. Skräller vi borta så kommer det att bli riktigt bra tryck framåt.

För motståndet står tabelltrean, antingen Skellefteå eller Växjö. Vilket lag det blir avgörs i SHL:s sista omgång på tisdagskvällen.

– Det spelar ingen roll vilka. Det är bara roligt att det är slutspel igen i Saab arena, säger Daniel Björk Jonsson.

Fotnot. En eventuell sjätte kvartsfinalmatch spelas i Linköping måndag 1/4 15.00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!