Därför tänker LHC spela färre matcher i sommar

Linköping HC nöjer sig med ovanligt få träningsmatcher inför säsongen. "Det blir ett lite annorlunda upplägg", säger general managern Niklas Persson.

Få matcher väntar för Jimmy Andersson.

Få matcher väntar för Jimmy Andersson.

Foto: BILDBYRÅN

Ishockey2020-06-02 07:00

Efter fotbollens klartecken i förra veckas hoppas SHL-klubbarna kunna spela träningsmatcher från och med augusti. 

Då väljer LHC att matcha mer sparsamt än normalt med bara ett fåtal fajter inför seriepremiären. Start mot Oskarshamn under träningslägret på Gotland i mitten av augusti – och sedan av allt att döma bara fyra matcher efter det.

– Det är vad vi har bokat nu. Möjligt att någon kan komma till, men vi tror också att det kan räcka. Om planeringen håller och det går som vi vill får vi runt två och en halv vecka med kollektiv isträning för att förbereda oss inför första matchen, säger Niklas Persson.

En anledning till det ovanligt glesa matchandet är förstås ovissheten kring coronaviruset. SHL-premiären är planerad till 19 september, men det finns också en potentiell risk att starten får flyttas fram. Då blir det ett måste med ytterligare matcher för att ladda inför nedsläpp.

– Det kan bli en ovanligt lång försäsong och då får det inte bli för mycket matcher. Osäkerheten är en anledning till att vi gör så här, men vi satsar också på ett lite annorlunda upplägg med sikte på att träna riktigt bra. Vi vill inte heller resa runt för mycket, säger Niklas Persson, som själv upplevt försäsonger med uppemot tio förberedelsematcher.

Efter lägret i gotländska Slite väntar hemmamatcher mot Djurgården och Växjö och bortamöten med Örebro och HV. Det fullständiga sensommarschemat med spikade datum väntas bli officiellt inom kort.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!