Bystedt om succén i Kalifornien: "Slapp grubbla"

När LHC åkte ur slutspelet mot Skellefteå för ett par veckor sedan tog många av LHC-spelarna semester. Inte Filip Bystedt. "Det gick ju rätt fort", säger Linköpingskillen till Sporten.

Filip Bystedt har all anledning att le efter den starka starten i San Jose Sharks farmarlag, San Jose Barracuda.

Filip Bystedt har all anledning att le efter den starka starten i San Jose Sharks farmarlag, San Jose Barracuda.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2024-04-17 20:00

För den unge LHC-forwarden tog hockeytrunken och flög direkt över till Kalifornien för spel i AHL med San Jose Barracudas (farmarlag till NHL-laget San Jose Sharks).

– Jag kom hit när laget var på en liten roadtrip. Allt var ju nytt och speciellt med att spela på liten rink, säger Bystedt om de hektiska veckorna efter uttåget ur SHL-slutspelet mot Skellefteå AIK.

Har du hunnit landa?

– Jo men det har gått ändå. Just nu bor jag på hotell, men grabbarna i laget har ändå varit väldigt duktiga på att välkomna mig in i gänget, säger Bystedt mitt under en golfrunda strax utanför lagets träningsanläggning.

Bra väder?

– Ska inte klaga. 22 grader och sol. Det är väl rätt bra. 

Det är inte så att Bystedt gått obemärkt förbi. I debutmatchen i AHL satte Bystedt två mål. Därefter har det blivit sex poäng på lika många matcher.

– Det var skönt att det lossnade direkt. Då slapp man grubbla, säger 20-årige Linköpingskillen om sin egen insats. 

Samma tryck i Saab Arena är det dock inte i västra Kalifornien.

– Nej verkligen inte. I Ontario var det ganska bra, men det går inte att jämföra med hur det var i Saaben. Så bra drag har jag nog aldrig upplevt, säger Bystedt och syftar på de dramatiska hemmamatcherna i slutspelet mot Skellefteå. 

Något AHL-slutspel, eller för den delen NHL-slutspel, blir det inte. Både Barracudas och Sharks är långt från slutspelsstrecket och hela organisationen är mitt i en omstrukturering där Bystedt spås få spela en av nyckelrollerna i NHL-laget Sharks nysatsning.

– Det är klart att man vill spela i NHL och jag ska göra allt vad jag kan för att ta mig dit. Samtidigt så är det inte upp till mig att ta det beslutet. Just nu har jag pratat mest med de som är utvecklingsansvariga i laget och det har handlat om att leva lite mer i nuet.

Sommarplanerna?

– Jag åker hem till Linköping igen den 23:e april och ska försöka vara lite ledig för att vila upp kroppen. Sen kommer jag köra mestadels själv. Kanske försöka hitta lite andra grabbar som jag kan köra med på isen.

Med LHC?

– Nej det tror jag inte. Det blir nog träning mest på egen hand och kanske med någon tränare, säger Bystedt som avslutar telefonsamtalet med ett bra inspel på golfgreenen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!