Avslöjar: DÄ spelar LHC sin retromatch i StÄngebro

Nu Àr det spikat nÀr Linköping HC spelar sin retromatch i StÄngebrohallen. "DÄ ska det bli fest", sÀger klubbdirektören Carl-Johan StÄlhammar.

HĂ€r inne blir det "retromatch" i sommar.

HĂ€r inne blir det "retromatch" i sommar.

Foto: Max Elofsson

Ishockey2024-04-09 14:15

Det var sent i höstas som Corren kunde avslöja klubbens planer att under vÄren flytta en SHL-match frÄn stora Saab arena till betydligt mindre StÄngebrohallen med spel i retrotröjor, pommesbricka med grillkrydda i kioskerna och andra aktiviteter runt matchen.

Men av olika anledningar gick inte planerna i lÄs.

DĂ„ var beskedet att i stĂ€llet försöka att fĂ„ till det med en trĂ€ningsmatch i sommar – och sĂ„ blir det.

Exakt datum Àr inte klart, men beskedet Àr under första veckan i september. Planen: att sÄ mycket som möjligt Äterskapa publikfesterna frÄn Ären innan flytten till det som dÄ hette Cloetta center.

Just nu Ă€r planen att möta Frölunda 6 september, men om göteborgarna ska spela Champions league blir det annat SHL-motstĂ„nd och dĂ„ kan det ocksĂ„ bli annat datum under samma vecka. 

– Vi har nĂ„gra alternativ som vi jobbar med, sĂ€ger StĂ„lhammar.

Hur mycket folk tar StÄngebrohallen numera?

– Det Ă€r olika uppgifter om det dĂ€r. Jag hör om allt frĂ„n 3 500 till 4 200 Ă„skĂ„dare, men oavsett vad ska det vara fullt. Tanken Ă€r att vi ska fĂ„ till en riktig fest.

Ytterligare nĂ„gon (eller möjligen nĂ„gra) trĂ€ningsmatch(er) spelas i Linköping under sommaren, men dĂ„ Ă€r det Saab arena som gĂ€ller. 

– Normalt sett har vi fri entrĂ© pĂ„ trĂ€ningsmatcher, men för matchen i StĂ„ngebro kommer vi att ta en liten peng, sĂ€ger StĂ„lhammar.

LHC startar SHL-sÀsongen pÄ hemmaplan 21 september.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!