Veteranens sågning: "Det här är inte mitt Linköping"

När Linköping IBK kom tillbaka efter landslagsuppehållet glömde man försvaret i bussen. Det ansåg i alla fall veteranen Martin Karlsson.

En uppgiven Martin "Marre" Karlsson efter den första perioden mellan Libk och Pixbo under lördagen. Slutresultatet 7-3 till Pixbo var en rejäl missräkning för Libk.

En uppgiven Martin "Marre" Karlsson efter den första perioden mellan Libk och Pixbo under lördagen. Slutresultatet 7-3 till Pixbo var en rejäl missräkning för Libk.

Foto: Per Wiklund

Innebandy2023-11-18 20:00

– Klart att det är ett tag sen vi spelade match men som det är nu så är det alldeles för dåligt. Det här är inte mitt Linköping. Vi måste sätta försvaret. Det är liksom svårt att vinna matcher om man släpper in fyra i varje period, suckade Martin "Marre" Karlsson efter den första perioden mellan Pixbo och Libk i SSL.

Då stod det 4–3 till Göteborgslaget på resultattavlan. 

Slutresultatet skrevs till 7–3 efter att Libk släppt in ytterligare mål i den tredje perioden.

Något positivt?

– Vi gör tre framåt. Det är väl det enda, sa veteranen Karlsson med en tom blick mot det blå innebandygolvet.

Libks Oskar Seth höll med.

– Ja. Vi är ganska dåliga idag. Så är det.

I periodpausen pratade Seth om att det känns som att laget satt kvar på bussen.

– Klyschan att fötterna är sega efter en lång bussresa stämmer verkligen idag. Vi är alltid ett steg efter och det är de som vinner alla dueller. Då är det svårt att få med sig några poäng, sa den 25-årige forwarden.

Lördagens förlust blev ett tufft uppvaknande efter ett två veckor långt landslagsuppehåll.

– Man är väldigt besviken och just nu går det ganska många tankar i huvudet. Man börjar tänka i väldigt stora banor och fundera på vad som är fel. Men det är bara att bita ihop sen kommer vi tillbaka, säger Seth. 

Nästa chans att vinna en match för Libk? 

Nu på fredag mot Nykvarn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!