Libk rasade ihop och föll stort: "Bättre som sömnmedel"

Linköping innebandy gjorde en av säsongens sämsta insatser och föll mot Kalmarsund med 1–6. Här är våra punkter från den händelsefattiga SSL-matchen.

Martin Karlsson blev Libks enda målskytt mot Kalmarsund.

Innebandy2024-02-19 20:41

UNDERHÅLLNING?

Det vet i fasen om man kan kalla det. Funkade nog bättre som sömnmedel. Otroligt svag match – och inte blev det bättre med Libkögon när laget vek ner sig totalt i slutet av den tredje perioden och släppte in tre mål på 32 sekunder innan slutsignalen räddade gästerna från ett jätteras.

SIMON PALMÉN

Viktigt att Libks bästa poängplockare växlar upp nu när det säsongen går in i sitt mest spännande skede. Poäng i sex raka matcher lovar gott, men att Linköping inte har en enda spelare topp 25 i SSL:s poängliga är inget gott tecken.

Offensiven har gått i stå och Oskar Seth uttryckte det bra i den andra periodpausen:

– Man vinner inga matcher bara på ett bra försvarsspel, man måste våga gå för vinsten också.

Tränaren David Gillek sa i vår sändning:

– Ett stående problem vi haft med målskyttet. Vi har lägen, men när kvalitén i avsluten inte är bättre blir det svårt att vinna matcher.

SLUTSPELSKLART?

Jo, det borde det väl vara, men med åtta poäng ner till jagande Thoréngruppen och fem matcher kvar att spela är det inte helt säkert att Libk spelar slutspel senare i vår. Med tanke på relativt svag form (tredje raka förlusten) och offensiva problem kan det faktiskt bli en rysare mot slutet.

SNYGGT MÅL

Linköpings enda mål kom redan efter drygt fem minuters spel och var snyggt värre. Simon Palmén spelade bakom ryggen till en fristående Martin Karlsson som sköt 1–0. Sen var det slut på det roliga för Libk.