Linköpingstjejen obesegrad i prestigetävlingen

Under fredagen inleds prestigetävlingen Ryder cup på Marco Simone Golf & Country Club i Rom. En som redan vet hur det är att föra Europa till seger på den italienska banan är Meja Örtengren, Landerydstalangen.

Linköpingstalangen Meja Örtengren var med och vann juniorernas Ryder cup.

Linköpingstalangen Meja Örtengren var med och vann juniorernas Ryder cup.

Foto: Christer Höglund/TT

Golf2023-09-28 15:18

Örtengren gick nämligen obesegrad igenom juniorvarianten av Ryder cup, som avgjordes med mixade lag och som avslutades under torsdagen med singelspel på banan där Ludvig Åberg och de övriga stjärnorna slår ut under veckoslutet.

– Det var jättekul att spela på en så tuff bana med mycket publik som tittade. Det är speciellt att vinna i lag och speciellt nu när Europa inte hade vunnit sedan 2004, säger Örtengren upprymt efter segern.

Linköpingstjejen var direktkvalificerad för tävlingen och gjorde ingen besviken när hon och Europalaget vann stort över USA. Segerpoängen skrevs till 20,50 mot USA:s 9,50.

Bland annat vann Örtengren, som är rankad 14:e i världen bland amatörer, i den första omgångens foursome tillsammans med lagets andra svensk, Nora Sundberg.

Har du några råd till Ludvig Åberg och de andra i Europalaget inför Ryder cup?

– He, he. Ruffarna är sjukt svåra och tjocka så det blev jobbigt så fort man missade fairway. Så det är extra viktigt att hålla sig på fairway. Sedan förstås, njut av atmosfären!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!