– Ja, det var tur att de väntade lite till, sa hon och skrattade.

Efter långvariga skadan var det förutbestämt att Linköpings FC:s norska landslagsforward skulle spela i en timme i allsvenska nystarten mot Kvarnsveden.

Det blev en knapp minut till.

Artikelbild

Tur för LFC, det.

Matchklockan visade på exakt 60 minuter när Kristine Minde med vänstern avslutade ett vasst anfall med att pricka in 3–1. Det var också det sista som hon gjorde innan det blev byte med Maja Kildemoes.

– Jättekul att få spela från start. Det var länge sedan nu.

Du såg pigg ut.

– Tyckte du det? Nja, spelmässigt tyckte jag att vi hade det jobbigt, sa Minde.

Hon jublade förstås över målet och över segern – och när Corren berättade om att toppkonkurrenten Eskilstuna överraskande föll mot Piteå blev det det bredaste av leenden.

Igen.

– Vad säger du. . . vann Piteå? Det gillar vi, sa hon.

På Linköping arena blev det till slut 3–2 (1–1) inför 876 åskådare i blåsten. Det var en hemmainsats som lämnade rätt mycket i övrigt att önska, men ett skadeskjutet LFC höll undan och är nu plötsligt fem poäng före nya tvåan Rosengård i guldstriden.

Snacka om dubbelseger.

Kristine Minde, som hade mycket spring i benen och fick ett välkommet formbesked inför den EM-fest som väntar senare i sommar, spelade fram till första målet och gjorde själv det tredje.

Snart nästan två månader har gått sedan hon skadade låret i hemmamötet med Djurgården och vägen tillbaka har varit längre än vad hon hade räknat med.

– Inte så att jag varit orolig för EM, eller så. Men jobbigt med så mycket matcher i maj och jag kunde inte vara med i en enda, sa hon.

Nu är hon tillbaka och före söndagsinsatsen har det blivit ett inhopp i LFC (mot Piteå) och ett i landslaget (mot USA). Mot Kvarnsveden var hon tillsammans med Jonna Andersson och Magdalena Eriksson vassast för dagen.

– Vi fick inte riktigt till det som vi ville, sa hon.

Det höll Kim Björkegren, tränaren, med om.

Han sa:

– Offensivt var det alldeles för dåligt. Två insläppta mål kan jag på något sätt ta när de har en så vass spelare som (Tabitha) Chawinga, men vi borde ha gjort mer än tre mål. Under sista halvan av första halvlek såg det rätt bedrövligt ut. Förmodligen det sämsta vi gjort sedan jag kom hit.

Ja, supervassa skyttedrottningen Chawinga (vem annars?) kvitterade då och reducerade även direkt efter Mindes 3–1, men inget snack om att LFC-vinsten var välförtjänt. Marija Banusic – som tvingades gå ut i paus på grund av av fotskada – inledde tidigt målskyttet och vid andra målet hjälpte gästerna till när Jonna Anderssons inlägg slogs i eget mål av en försvarare.

Andersson, en av tre givna Linköpingsspelare i den svenska EM-trupp som presenteras på tisdag, gjorde det bra på vänsterkanten och var också den som assisterade till det tredje hemmamålet.