Uppgift: IFK hämtar nye chefen från LHC

Michael Sturehed. Enligt vad Sporten erfar är det han som är IFK Norrköpings nye chef på sälj- och marknadssidan. 52-åringens senaste klubbtillhörighet: Linköpings HC.

Michael Sturehed.

Michael Sturehed.

Foto: Per Bergsten

Fotboll2021-08-31 21:03

IFK Norrköping har under en period haft vakanser på två tunga poster i organisationen. 

Med anställningen av Magnus "Munken" Karlsson kunde IFK bocka av klubbdirektör-sökandet och på fredag kommer IFK Norrköping meddela vem som blir ny sälj- och marknadschef. 

Sporten erfar att Michael Sturehed kommer att få jobbet. 52-åringen (53 om en månad) har de tre senaste åren haft samma roll i Linköpings HC.

När Sturehed anställdes för tre år sedan var det med ansvar för "LHC:s marknadsarbete, inkluderande såväl privat- som företagsmarknad, matchevent, varumärket samt kommunikation", enligt LHC:s hemsida. Tidigare har Sturehed varit verksam i möbelbranschen, med specialisering inom heminredning.

Enligt Sportens uppgifter väntar nu ett annat elitlag i grannkommunen för Sturehed. 

Örjan Hansson, tillförordnad klubbdirektör i IFK Norrköping, betonade så sent som i förra veckan i en intervju att det är en viktig tjänst med höga krav som väntar den kommande sälj- och marknadschefen.

– Det är ett tufft jobb som väntar, sa Hansson som ser det som en nödvändighet att dubbla vad IFK just nu drar in på marknad och försäljning.

– Det blir upp till bevis. De kommersiella kontakterna, marknadsintäkterna, är en av nyckelfaktorerna för IFK Norrköpings fortsatta framtid vad gäller den finansiella utvecklingen. Idag är det inte vad den borde vara, konstaterade Hansson.

Sporten har sökt Michael Sturehed utan framgång. IFK Norrköpings ordförande Sakarias Mårdh väljer att inte kommentera uppgifterna. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!