Om några timmar kan det bli guld

Strax före klockan 16 kan Linköpings FC jubla över ännu ett SM-guld.

Foto: Peter Jigerström

Fotboll2017-10-29 10:03

Ni har säkert koll på förutsättningarna inför allsvenska mötet mellan Kvarnsveden och Linköpings FC i Borlänge på söndagen (avspark 14.00). LFC leder serien med nio poäng före Rosengård och kan avgöra redan i den tredje sista omgången.

Det räcker med en poäng på Kvarnsvedens IP i Borlänge så kan festen börja.

– Det ser bra ut och vi har verkligen gjort så noga förberedelser det går att göra inför den här matchen, säger LFC-tränaren Kim Björkegren.

Från början var tanken att ta bussen till Borlänge på söndag morgonen, men för att optimera uppladdningen och avgöra guldstriden redan nu med tanke att hösten också innehåller spel i Champions league åkte man redan på lördagen.

– Så var det inte planerat, men nu känns det rätt att göra så här.

Därmed blir det en lugn söndag förmiddag för detta lag som av många var nederlagstippade inför säsongen, trots SM-guld i fjol. Orsaken: Stor omställning på spelare. Flera lämnade och inför den här helgen har Linköping tolv nya spelare i truppen.

– Det har gått bra tack vare den stolthet, välmående och tydliga spelidé som präglat den här säsongen, berättar Kim Björkegren.

LFC ställs emot ett Kvarnsveden som ligger precis ovanför nedflyttningsstrecken och spelar för fortsatt liv i högsta divisionen. Att se upp med: anfallaren Tabitha Chawinga som svarat för inte mindre än 24 mål så här långt.

LFC saknar Claudia Neto och långtidsskadade Johanna Rasmussen. I övrigt finns alla tillgängliga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!