IFK räknar bort Adegbenro: "Tror vi måste ersätta"

Samuel Adegbenro är borträknad för IFK Norrköping. "Det är inte omöjligt att vi kan skriva sista kapitlet snart", säger Rikard Norling om anfallsstjärnan.

Samuel Adegbenro är så gott som förlorad för IFK - som närmar sig påfyllning i truppen. "Vi ska faktiskt ha ett möte idag (tisdag) i sportgruppen", säger Rikard Norling.

Samuel Adegbenro är så gott som förlorad för IFK - som närmar sig påfyllning i truppen. "Vi ska faktiskt ha ett möte idag (tisdag) i sportgruppen", säger Rikard Norling.

Foto: Bildbyrån

Fotboll2022-02-22 14:21

Det mesta talar för att det blir en övergång till Kina och Beijing Guoan FC för IFK Norrköpings skyttekung.

Under tisdagen var inte Samuel Adegbenro på plats på Platinumcars Arena och Rikard Norlings besked efter passet är att IFK Norrköping ser en framtid utan 26-åringen.

– Det är inte omöjligt att vi kan skriva sista kapitlet snart. Epilogen. Det är nog så, säger Rikard Norling.

Han är inte ens här?

– (Norling nickade nej till svar). 

Du räknar bort Samuel?

– Ja, det är epilogen. Skulle det skita sig så är han här, men sannolikheten blir mindre och mindre. 

Vad gör det för dina planer?

– Jag tror vi måste ersätta. Så är det. Sedan är det svårt att hitta någon som står för...Lucas (Lima) kan vara på väg in i det att kunna spela både nia och tia men jag vill inte sätta någon press på Lucas. Mer än nödvändigt. 

– Han kommer bli ruskigt bra, bara han får vara frisk över tid men det måste få ta sin tid där. Det är inte bra för någon att vi står och faller med om det går bra eller inte där. Det är utmaningen, resonerar Rikard Norling.

Det ryktas om Markovic (Eman). Räcker det med en spelare in?

– Vi får se. Vi ska faktiskt ha ett möte idag i sportgruppen. Vi trycker inte på några knappar innan det är klart. Jag får anledning att återkomma, eller ni lär ju återkomma.

Markovic kan spela som forward?

– Jag skulle nog säga att han är en Jonathan (Levi), fast åt vänster, säger IFK-tränaren.

Under måndagen gick IFK Norrköping ut med att de presenterade Michael Sturehed som ny klubbdirektör och att de kommer satsa på en sportchef. 

Ett sökande som är påbörjat.

Rikard Norling om han är involverad i den pågående rekryteringen:

– Jag har pratat med Sakarias en gång, men inte mer än det. Han har tömt ur mig på mina funderingar. Vad jag tycker är bra och så.

Vad sa du då?

– Jag har gett uttryck för att jag tror att det är bra för klubben. Sakarias och Patrik (Jönsson) har gjort jävligt mycket bra saker i rekryteringsprocesserna som varit nu. Det har varit top notch. De har löst nästan allting. Det de inte har löst gick inte. 

– Det var vår kära mittback där som i stället gick till Frankrike (Rasmus Nicolaisen, Toulouse). Det var bara otur. Men det är så mycket annat som de inte hinner med, som måste vara riktigt vasst för att man ska bli bäst. Tror jag.

Hur har Samuel Adegbenro-frågan påverkat gruppen?

– Jag tycker vi har försökt hantera det utan att sticka ned huvudet i sanden. Vi har på något sätt, ändå, visat vad vi tycker och hanterar det som att det faktiskt är sådant som händer. Det har hänt förut också. Det är inga konstigheter. Vi har hanterat det på ett ganska lugnt sätt. Det har inte blivit några större reaktioner in i spelartruppen. Sedan är det så – vad fan: de ser möjligheter att ta en tröja. Det är en lagsport, men det är många individualister i det där omklädningsrummet.

Har du sett en liknande situation i din karriär?

– Inte det här. Inte på det här sättet, men då har det varit liksom någon dag eller två, innan det stänger. Men inte så här utdraget. Det blev yviga rörelser i onödan, säger Rikard Norling.

IFK som inledde gruppspelet i Svenska cupen med att 1–1-kryssa mot Öster förbereder sig för bortamatch mot Sollentuna FK på måndag.

Rikard Norling gillade uppstarten på veckan mer än avslutningen mot Öster i lördags.

– Årets bästa träning, löd omdömet från IFK-tränaren efter tisdagspasset.

Rikard Norling.
Rikard Norling.
Samuel Adegbenro

Född: 3 december, 1995 i Osogbo.

Nationalitet: Nigerian.

Position: Anfallare.

Klubbar: Prime FC (Nigeria), Kwara United (Nigeria), Viking FK, Rosenborg, IFK Norrköping.

Statistik i IFK: 30 allsvenska matcher, 25 starter, 17 mål, två assist. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!