Juventus kryssade mot Inter – Sembrant utvisad

Juventus tog emot Inter på hemmaplan i Turin. Efter en böljande match stod det klart att klubbarna delade på poängen. Matchen slutade 3–3.

Linda Sembrant blev utvisad när hennes Juventus spelade 3–3 mot Inter. Arkivbild.

Fotboll2022-09-11 16:40

Sofia Cantore gav hemmalaget ledningen i den trettonde minuten. I slutet av första halvlek utökade nederländskan Lineth Beerensteyn Juventus ledning till 2–0.

Strax efter pausvilan, i den 46:e minuten, reducerade Inter. Fem minuter senare kom även kvitteringen. Anfallaren Tabitha Chawinga noterades för båda målen.

I den 83:e minuten tappade Juventus mittback Linda Sembrant bollen. Då var Interanfallaren Elisa Polli nära att springa sig helt fri – men svenskan drog ner henne. För det tilltaget fick Sembrant direkt rött kort. Den efterföljande frisparken blev dock fruktlös.

Trots en spelare färre på gräsmattan gav Juventus inte upp – och i den 89:e minuten satte den italienska landslagsanfallaren Cristiana Girelli 3–2 till hemmalaget.

Inter kvitterade dock för tredje gången i matchen på tilläggstid. Fransyskan Ghoutia Karchouni drog till på volley, utanför straffområdet, och 3–3 var ett faktum.

Båda lagen har i inledningen av Serie A-säsongen vunnit en match och spelat en oavgjord. Det innebär att Juventus ligger trea, på samma poäng som fyran Inter, i en haltande tabell.

Den svenska landslagsytterbacken Amanda Nildén startade matchen för Juventus. Evelina Duljan, 19, som värvades till klubben från Kristianstads DFF, för en dryg månad sedan, ersatte Nildén med ungefär en kvart kvar att spela.

Mittbacken Linda Sembrant spelade hela matchen för Turinklubben.