Hon lĂ€mnar – och dĂ„ blir hon kvar

Helt klart att Mimmi Larsson lĂ€mnar Linköpings FC – och dĂ„ blir Stina Blackstenius kvar. "Det rĂ€knar vi med", sĂ€ger sportchefen Olof UnogĂ„rd.

Mimmi Larsson och Stina Blackstenius i landslagsmiljö.

Mimmi Larsson och Stina Blackstenius i landslagsmiljö.

Foto: SIMON HASTEGÅRD/BILDBYRÅN

Fotboll2019-12-04 18:30

Sporten har tidigare berÀttat att det inte varit sÀkert att Stina Blackstenius skulle stanna i allsvenska klubben trots nÄgra Är kvar pÄ kontraktet och för en knapp mÄnad sedan sa Olof UnogÄrd om lÀget för sina tvÄ VM-anfallare:

– Av bĂ„de sportsliga och ekonomiska skĂ€l Ă€r det rimligt att tro att inte bĂ„de Stina Blackstenius och Mimmi Larsson blir kvar. Det vi vet nu Ă€r att Stina har kontrakt, medan Mimmi sagt upp sitt. DĂ€rmed inte sagt att det slutar pĂ„ det sĂ€ttet. Diskussioner pĂ„gĂ„r och det Ă€r ingenting som Ă€r klart.  

Men nu Àr det alltsÄ bekrÀftat att Larsson lÀmnar.

25-Äringen, som gjorde nio allsvenska mÄl under 2019, försvinner efter bara en sÀsong och har i stÀllet skrivit pÄ för rivalklubben RosengÄrd. Det betyder i sin tur att Stina Blackstenius med all sÀkerhet blir den centrala anfallare som LFC satsar pÄ som nummer ett till nÀsta sÀsong.

Det bekrÀftar UnogÄrd.

– Ja, det rĂ€knar vi med, sĂ€ger han.

Under större delen av den gĂ„ngna sĂ€songen hade Blackstenius centerrollen, men det blev platsbyte mot slutet dĂ„ Vadstenatjejen hamnade pĂ„ kanten och Mimmi Larsson i stĂ€llet fick ta klivet in i mitten. Och det Ă€r inte minst möjligheten att stadigt fĂ„ spela pĂ„ sin favoritposition som gör att den sistnĂ€mnda nu byter klubb.

Vi sökte henne förgÀves för en kommentar under onsdagen, men till SVT sÀger hon:

– Under hösten har jag tappat min landslagsplats och den strĂ€var jag efter att ta tillbaka. Jag har spelat pĂ„ en position i Linköping dĂ€r jag inte trivs som allra bĂ€st, och nu fĂ„r jag chansen att spela pĂ„ samma position i bĂ„de landslaget och klubblaget.

Mimmi Larsson, som gjort 22 A-landskamper, utnyttjade en klausul som gav henne möjlighet att sÀga upp kontraktet med LFC i förtid. RosengÄrd kom in i bilden under hösten och pÄ onsdagen presenterades övergÄngen.

– Det Ă€r ett beslut som har vuxit fram. Det Ă€r en klubb med höga ambitioner som har stor potential att göra en resa i Europa som jag gĂ€rna vill vara med pĂ„. De ska spela Champions league nĂ€sta Ă„r och kommer med ett SM-guld i bagaget, sĂ€ger hon.

Klubbytet har enligt uppgift varit klart en tid och kommer inte som nÄgon överraskning för LFC. Fjorton spelare Àr klara inför 2020 och ytterligare nÄgon kommer att presenteras inom kort. Av dem som lÀmnar Àr det enligt vÄra uppgifter ocksÄ mer eller mindre klart att danska anfallaren Dajan Hashemi hamnar i Hammarby i elitettan.

Dajan Hashemi.
Dajan Hashemi.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!