Blir ny klubbdirektör i IFK – som också söker sportchef

Michael Sturehed, 53, efter Magnus "Munken" Karlsson. Sportens avslöjande att IFK Norrköping väljer en internlösning på klubbdirektörsposten bekräftades ett par timmar senare. Dessutom arbetas det på att vässa organisationen med en ny sportchef.

"Vi tror stenhårt på honom i rollen som företagsledare", säger Sakarias Mårdh om Michael Sturehed som gjorde sin första dag som klubbdirektör under måndagen.

"Vi tror stenhårt på honom i rollen som företagsledare", säger Sakarias Mårdh om Michael Sturehed som gjorde sin första dag som klubbdirektör under måndagen.

Foto: Per Bergsten

Fotboll2022-02-21 14:29

Det rör på sig i spelartruppen och det händer intressanta saker i organisationen. 

Under måndagen presenterade IFK Norrköping Michael Sturehed som ny klubbdirektör och VD för dotterbolagen.

Sturehed anslöt som kommersiell chef i september när han bytte Linköpings HC mot IFK Norrköping. 

– Det är ytterligare en pusselbit som faller på plats för att vi ska kunna åstadkomma våra mål. Vi känner också att det kommer bli en otroligt bra kombination av kompetens, erfarenhet och personlighet tillsammans med vår tillträdande klubbdirektör. Vi är också otroligt intresserade av vad vi inom fotbollen kan lära av hur man arbetar inom hockeyn med intäkter och försäljning, sa ordföranden Sakarias Mårdh i samband med rekryteringen av Sturehed.

Efter att Magnus "Munken" Karlsson lämnade så har Sturehed täckt upp de operativa arbetsuppgifterna och kommer nu att fortsätta med samma ansvarsområde samtidigt som han tar på sig klubbdirektörs-kostymen.

IFK-ordföranden Sakarias Mårdh avslöjar att Sturehed var en av tre kandidater att få jobbet innan valet föll på Magnus Karlsson.

– Vi har stort förtroende för Micke. Han är strukturerad, trygg och klok. Vi tror stenhårt på honom i rollen som företagsledare. 

Idag, måndag, var första dagen för Sturehed som klubbdirektör och hans tidigare uppgifter på det kommersiella området följer med in i nya tjänsten.

Ändringar är dock att vänta i andra delar av IFK-organisationen.

IFK Norrköping har påbörjat sökandet efter en sportchef.

– Den delen kommer inte Micke ha ansvar för, till skillnad mot hur planen var med "Munken", säger Mårdh.

Sportgruppen tas bort?

– Nej, den finns kvar som forum men vi kommer ha en sportchef som är ansvarig. Det blir ett annorlunda arbetssätt mot hur vi sköter saker och ting idag. 

En internlösning även här?

– Nej, det ser vi inte idag. Det finns en short list med namn som vi delvis kontaktat och ett par personer som vi kommer kontakta. Det är tänkt att personen ska vara på plats så han kan börja jobbet i tid till sommarfönstret, säger Mårdh. 

Ett attraktivt jobb?

– Ja, det känns som det finns ett stort intresse baserat på de vi varit i kontakt med. 

Pratar vi en heltidstjänst?

–Ja, i och med att vi har två A-lag nu som vi satsar hårt på. Det är ganska mycket jobb för en person med ansvar för scoutingverksamheten, avtalsskrivningar och kontakt med våra huvudtränare på herr och dam, säger Mårdh.

Sakarias Mårdh, IFK:s ordförande, avslöjar att det arbetas på att anställa en ny heltidsanställd sportchef.
Sakarias Mårdh, IFK:s ordförande, avslöjar att det arbetas på att anställa en ny heltidsanställd sportchef.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!