Östersundsspelarna trodde nog inte sina ögon då den kostymklädde mannen vid podiet i Uefas högkvarter i schweiziska Nyon lottade fram att svenska cupen-mästaren ska möta turkiska Galatasaray i andra kvalomgången till Europa League.

Ey, vi fick Galatasaray. Abou, den är helt sjuk.

Så reagerade den allsvenska succéklubbens stora stjärna Saman Ghoddos.

"Väldigt svår match"

Han fortsatte:

Det är en väldigt svår match. Det är klart att man vill spela för att gå vidare, men det kommer vi fortfarande att göra. Det kommer bli en väldigt rolig match i alla fall, sade han till TV4:s Fotbollskanalen.

Galatasaray är Turkiets mest framgångsrika lag genom tiderna. Klubben har staplat ligatitlar på hög – den senaste kom 2014–2015, samtidigt som Östersund huserade i superettan – men de senaste åren har maskineriet hackat något. Den gångna säsongen slutade laget först på fjärde plats i ligan, trots att truppen innehåller världsstjärnor som nederländarna Wesley Sneijder och Nigel de Jong och målvakten Fernando Muslera, Uruguay.

Östersund inleder dubbelmötet på hemmaplan, den 13 juli. Returen spelas i Istanbul 20 juli.

Lättare för AIK och Norrköping

AIK och IFK Norrköping kliver in i första kvalomgången och fick, på pappret, överkomligt motstånd. AIK ställs mot KI Klaksvik, Färöarna, medan Norrköping tar sig an Pristina från Kosovo.

"Intressant – det blir absolut ingen promenad i parken", säger Norrköpings tränare Jens Gustafsson om lottningen till klubbens webbplats.

Om de svenska lagen går vidare till andra omgången möter AIK mot vinnaren i matchen mellan bosniska Zejeznicar och Zeta från Montenegr. Och för Norrköpings del väntar vinnaren i mötet mellan St Johnstone, Skottand och Trakai, Litauen.