Serieledande division 2-laget Linköping City har letat spelare under sommaruppehållet och AFK Linköpings Khalid Abukar var en av de som provspelat. Talangen fick också ett kontraktsförslag, men valde att tacka nej.

– Vi erbjöd honom ett kontrakt, men han begärde ett lukrativt avtal. Vi är ingen jävla bankomat, säger Melke Alan.

– För oss handlar det inte om pengar när vi letar lokala förmågor. Vi vill få fram lokala förmågor och ge dom en möjlighet hos oss. Men då måste de förstå att det är en möjlighet för dom. Vi har inte de pengarna som cirkulerar bland folk, fortsätter Alan, som dock även i fortsättningen kommer att titta på spelare från AFK Linköping.

Artikelbild

– Vi kommer bjuda in fler spelare från AFK. Vi är intresserade av att bygga samarbete med klubbarna i Linköping eftersom vi själva inte har några ungdomslag.

Corren har varit i kontakt med en fåordig Khalid Abukar som konstaterar följande:

– Jag förstår vad han menar, men jag kommenterar inget sådant, säger AFK-spelaren.

Efter viktiga prestigesegern mot Sleipner för några dagar sedan väntar nu en helt ny uppgift för Linköping City. Jumbon Huddinge på hemmaplan.

– Huddinge kommer förmodligen att jobba tätt i försvaret och försöka ställa om på oss. Gör vi bara rätt saker kommer dom få det jobbigt, säger Citys manager Melke Alan inför söndagens drabbning.

2–0 i seriefinalen mot Sleipner i veckan var naturligtvis tre oerhört viktiga poäng och City har nu kopplat greppet om seriesegern i division 2. Men....det är många matcher kvar.

– Det är min uppgift att inte vagga in mina spelare i någonting falskt. Vi får inte slå oss för bröstet och tro att det är klart, säger Melke Alan.

Mittbacken Alberis da Silva trampade snett i förra matchen och är ett osäkert kort. Det gäller även Daniel Svärd.